esmaspäev, 31. oktoober 2011

Tule kuulama!

9ndal novembril kell 11 toimub Tartu Ülikooli Kliinikumis (ehk siis Maarjamõisa haiglas) tänapäevaseid riidest mähkmeid tutvustav loeng. Räägin erinevatest mähkmete tüüpidest, nende kasutamisest ja hooldusest. Võtan ka näidised näppimiseks kaasa :)  (Imse Vimse, Popolini, mähkmepaber, taskumähe)

Rohkem infot ja registreerimise LEIAD SIIT!

Loeng on tasuta aga kuna kohti on vähe siis on vajalik eelregistreerimine. Kohtumiseni!

neljapäev, 27. oktoober 2011

Paelmähkmed: Disana vs Engel

Ostsin Jaana käest 2 paelmähet. Mu eelmised kaks olid laenatud ja saatsin need Margitile tagasi (veelkord, suured tänud Talle). Jaanalt saadud paelmähkmed olid hoopis teistsugused - lõige küll sama. Kahjuks ei teadnud ei Jaana ega Margit, mis firma toodanguga on tegu.
Küsisin Pereklubist järgi ning teadjamad oskasid öelda, et Disana omad venivad paremini. Kuidas siis teha vahet, millised paelmähkmed on millised:
  • Disana omad on kootud hõredamalt, pehmest lõngast. Engeli omad on "karmimad", oleksid kootud nagu puuvillasegu lõngast vms.
  • Disana omad on heledamad, värvilt kollakad. Engeli omad rohkem hallikad (PS: kuna kasutasin juba kasutatud paelmähkmeid siis võis värvi erinevus oleneda ka eelnevast pesemisest).
  • Disana omad venivad rohkem ja jäävad jalas paremini istuma. Engeli omad on tiba kangemad.
Disana paelmähkmed nukul jalas
Ehk siis mina soovitan osta Disana paelmähkmeid :) Engeli omad nii hästi ei veni ja seepärast võivad suuremale (või lihtsalt ümaramale) lapsele väikseks jääda.

Paelmähkmete sidumise õpetuse leiad SIIT.

esmaspäev, 24. oktoober 2011

Tee-See-Ise: Jalakummi vahetamine

Harutasin juba mitu-mitu kuud tagasi ühe vanema Kushiese jalgade juurest lahti, et kummid ära vahetada. Aega polnud ja vaimu peale ei tulnud... nii see siis seisi harutatuna kuni nädalapäevad tagasi otsustasin ikka uued kummid panna. Kaua võib! :D SIIT saab lugeda, mida ma nendest mähkmetest üldse arvan.
Selline oli "originaal" äär. Harutasin kahelt poolt mõlemad küljed lahti. Tegelikult pole rohkem vaja harutada kui ainult kummi ulatuses aga neil mähkmetel oligi kumm terve jalaosa pikkuselt pandud.


Mähe koosneb kolmest kihist, mis on terve mähkme ulatuses ning lisaks on veel õmmeldud sisemise kihi keskele 2 kihti riiet. Pildil on näha vettpidav kiht. See on hästi kange ja meenutab natuke vakstut. Äär on sellel päris terav, eriti kohtadest kus overloki niiti polnud st oli katki kulunud.
Algselt oli soonikuks selline kumm. Sõna otses mõttes kumm, sest tegu pole kummipaelaga nagu tavaliselt olen harjunud nägema. Tervelt mul seda kätte ei õnnestunud saada, tuli ära hoopis tükkidena. Võibolla kunagi see täitis elastiku osa aga nüüdseks oli täiesti välja veninud. Pildilt on näha ka keskele õmmeldud imav osa.
Kõige esimesena lõikasin vettpidava kihi ääred ära. Mul pole overlokk vaid tavaline õmblusmasin, seega oleks selle äär jäänud välja. Kui äär oli ära lõigatud siis õmblesin selle sisemise riide külge kinni.
Siis õmblesin sik-sakiga kummipaela, ka sisemise kihi külge. Jätsin äärde ruumi, et saaksin pärast sisemise ja välimise kihi kokku õmmelda. Ääre õmblesin ka sik-sakiga kokku. Tihedama õmblusega ja nii äärest kui vähegi sai.
Tegin sama ka teise poolega ja tulemus sai siis selline.. Ausalt öeldes ei saanud eriti palju parem. See vettpidav kiht on nii kange, et ei lase mähkmel lapse järgi end "vormida". Jalaääred jäid vähemalt pehmemad.
Elen õpetas, et kui mähe on kange siis tunnelis olev kumm ei väsi nii ruttu ära ja tõmbab mähet paremini ümer jala. Selle jaoks peaks aga mähkme tervenisti lahti harutama ning rohkem vaeva nägema. Võibolla kunagi proovin selle variandi ka ära... Probleem võib tulla sellest, et klapp on lai ja ma ei saa mähet väga palju kitsamaks teha. Aga kui ära teen siis kindlasti blogin ka :)

NB! See oli minu 100. postitus! Juhhuu!

reede, 21. oktoober 2011

Kuidas panna mähet lapsele alla [video]

Leidsin hea video Rumparoozi taskumähkme kohta, kus näitab kuidas seda lapsele jalga panna. Meil Rumparooze ei müüda aga samu nippe/juhiseid saab kasutada teiste mähkmete kasutamisel :)


  1. Aseta mähe lapsele alla nii, et kui külgesid venitada kõhule siis jäävad need ümber lapse vöökoha mitte üle puusade kõrgema koha. NB! Sisemähe/sisu ei tohi lapse pepu all kinni olla, muidu ei saa mähet venitada.
  2. Too mähe lapse jalgevahelt läbi seda samal ajal külgedelt kokku surudes. Venita kuni mähe on eest ja tagant võrdselt. Mähe peab jääma sama "joont" mööda nagu aluspesu - puusad ei tohi mähkme sisse jääda.
  3. Ühe käega hoia mähkme esiosa kõhul paigal, teisega venita kergelt mähkme külge ja kinnita siis trukid/krõpsud. Tee sama ka teise küljega.

kolmapäev, 19. oktoober 2011

Ecoveri vedelpesuaine kontsentraat

Nii, minu esimene pesuvahendi arvustus :) Varem pesin nende kõige tavalisemate pesupulbritega - põhiliselt Bonux või Ariel'ga. Aga kuna üritan end ikka sundida üha rohkem ja rohkem keskkonnasõbralikke tooteid ostma (6ne tütar juba küsib, et emme kas see on looduslik? :D) siis esmajärjekorras vahetasin välja pesuvahendid pesu ja nõude pesemiseks. Pärast mõningast uurimist-puurimist otsustasin Ecoveri toodete kasuks.

allikas: Looduspere
Koostis (pudelil kirjas):
> 30% vesi
mitte-ioonilised taimsed tensiidid
5-15 % seep
etanool
> 5 % anioonsed tensiidid
ensüümid
kiudukaitsev polümeer
tsitraat
looduslik lõhanaine suvefantaasia
limoneen
EDDS

Ecoveri vedelpesuaine kontsentraadi  valisin, sest see oli ainuke Eestis müüdav pesuvahend, mille kohta leidsin infot, et peaks sobima riidest mähkmete pesemiseks. PEAKS SOBIMA just seepärast, et seebi sisaldus on veidi suurem soovitatust ning lisaks veel sisaldab see lõhnaainet. Õnneks mul probleem ei tekkinud.
Loe täpsemalt sobilike pesuvahendite koostiste kohta SIIT.
Esimest korda pesu pestes, mulle väga meeldis selle pesuvahendi lõhn Mitme pesukorraga seee lõhn aina kinnistus pesule ja hakkas mulle lõpuks vastu. Seepärast ma Ecoveri kontsentraati enam ei osta.
Lõhn lõhnaks. Pesuvahend peab ikka pesu puhtaks pesema. Loomulikult ei pesnud ma ainult mähkmeid, vaid ka teisi riideid ning kõik said korralikult puhtaks, olenemata sellest, et doseerisin veidi vähem (3/4 korgitäit) kui ette nähtud. Mingit erinevust pesu puhtuses võrreldes tavaliste pesupulbritega kül ei märganud. Aga nüüd eelistan vedelaid pesuvahendeid, sest need ei jää sinna doseerimiskastikesse kinni. Pesumasin on seest kohe puhtam.
Kokkuvõttes jäin ostuga rahule :)

Hind 750 ml € 13, 96, ühe pesukorra hind € 13,96 / 21 =  € 0,665

Vaatab, kuidas ja millal ma jõuan aga tahan peagi hakata tegema ka tabelit Eestis müüdavate pesuvahendite kohta - mida sisaldavad ja kas sobivad riidest mähkmete pesemiseks.


PS! Ostsin ka Ecoveri nõudepesuvahendi, millega olen veel rohkem rahul! Mõnusa kerge lõhnaga ning vahutab piisavalt Fairyga harjunud pesija jaoks :)

Kuidas poja potile hakkas küsima...

Olenemata sellest, et ma hommikuti ja mõnikord ka päeval poissi potitasin, ei lootnud ega üritanudki teda veel (1a4k) mähkmevabaks saada. Tüdrukud olid mõlemad 100% mähkmeta 1a10k, sellele eelnes umbes 2 kuud rahulikku potitreeningut. Kuigi poiss andis märku (enamus ööd kuivad), et ta oleks täitsa võimeline koguaeg potil käima, ei viitsinud ma teda kellaajaliselt sinna panna. Nii ta siis tegigi häda potti hommikuti ja siis kui õigel hetkel potile panin...
Erinevus tuli sisse kuskil paar kuud tagasi kui ta hakkas kakahädast märku andma. Enne seda tuli tal puuksu või seisis naljakalt (st hoidis kinni) kuni ta kiiresti-kiiresti potile panin. Umbes 90% kordadest hakkas ta päevapealt potti kakama.
Siis ühel päeval tuli ta minu juurde ja muudkui sikutas pükse, ise samal ajal oma keeles rääkides. Panin ta potile ning tuligi pissi. Nii jätkas ta märguandmist umbes 1-2 nädalat. Mõnel päeval pissis rohkem püksi kui potti aga siis andis kohe sellest ka märku.
Järgmisena vahetas ta märguannet - nüüd hakkas särki tõstma kui häda oli. Sellega koos õppis ta ka veidi aega häda kinni hoidma. Praeguseks on ta ärkvel oleku ajal 100% mähkmevaba. Tuleb minu juurde ja tõstab särgi üles. Kui potti lähen tooma siis jookseb naerdes minema aga kuna ma järgi ei jookse siis tuleb kohe tagasi ning istub potile. Häda teeb ta tavaliselt ära umbes 10-20 sekundiga. Vahel pole tal aega oodatagi kuni korralikult ära kakab - mis tähendab, et 1-2 min hiljem küsib uuesti potile :D
Õnnetusi tuleb ette harva. Kõige rohkem söömise ajal, siis kui söögitoolis istub. Enne kui ta ise potile küsima hakkas, tekkis tal pisike potistreik. Proovisin uusi nippe kuidas ta potile istuma saaks ja siis hakkasin talle midagi soolast näksimiseks kätte andma. Tundub, et nüüd tekibki tal süües pissihäda - seda nippi ma igatahes EI soovita!
Uneajad on üks murepunkt hetkel. Kui ööd on umbes 60-70 % ulatuses kuivad siis päevaunest ärkab 95 % kordadest märja mähkmega. Ta magab enamasti käruga õues ning ei anna kohe märku kui on ärganud. Seega jään veidi hiljaks tema potile panemisega. Kuiva mähet aitab kindlustada kui vähemalt 1 h enne magama jäämist lapsele süüa/juua ei anna. Lõunaunega see probleem ongi, et tavaliselt sööme üpris vahetult enne magamajäämist...
Kodust väljas käia on ka veidi probleemne. Selleks ajaks panen poisile mähkme alla aga see tähendab, et ta umbes 2-3-4 h võib pissimata olla. Häda on sellega, et käte peal ei ole ta nõus häda tegema. Ehk siis lõpuks pissib ikka mähkmesse. Koju jõudes istub kohe mõnuga potil :) Näiteks eile käisin temaga päev otsa linnas. Võtsin isegi pisikese pissipoti kaasa aga ta ei tahtnud sinna teha häda ega andnud ka märku. Terve hommikupoolse ta ei pissinud mähkmesse. Pärastlõunal pissis päris mitu korda aga kui koju tulime siis küsis 5 min pärast potile ning kakas ja pissis mitu korda väikeste vahedega. Võibolla ei tohiks ma kodust väljas ka panna mähet alla.
Mähkmetest "praakisin" praegu välja mikrofliisist sisepinnaga mähkmed, et laps tunneks märga peale igat pissit. Kardan, et muidu kaob tunnetus ära. Igatahes olen väga õnnelik, et poiss nii uskumatult tubli on :)

esmaspäev, 17. oktoober 2011

Nipid Popolinilt

Ostsin S (3-9 kg) suuruses Popolini EAsyFix AIO. See oli uus komplekt, koos sisemähkmega. Pisem variant on õhem ja kuidagi mõnusam. Kasutanud seda pole kuid proovisin pojale jalga - keskkohast läheb kenasti aga mähkmekõrguselt jääb varsti väikseks. 3-4 kg lapsele jäävad vist jälle kole suureks ja possakaks. L suuruses Popolini AIO'de arvustuse leiad SIIT.
Mähkme ümber oli paber juhistega. Sisemiselt küljelt leidsin need 10 käsku (kirjas on: commandments :P) rõõmsaks mähkimiseks (üleüldised, mitte ainult AIO kohta käivad):
  1. Enne esimest kasutamist pese mähkmed üle. Maksimaalse imavuse saavutavad mähkmed peale 3-4 pesu. Kinnita krõpsud enne pesemist, et teised esemed sinna külge kinni ei jääks.
  2. Veendu, et mähkmekate katab sisemähkme täielikult, et tagada täpne (accurate) vettpidavus.
  3. Päevaaeg vaheta mähet iga 3-4 tunni tagant. Kasuta lisamähet (liner) imavuse suurendamiseks. Kui kate ei hoia lekkeid ära isegi kahe sisemähkmega, siis proovi äkki on sul vaja järgmist suurust mähkmekatet.
  4. Alati kasuta mähkmepaberit kaka püüdmiseks.
  5. Pane kasutatud mähkmed ämbrisse aga ära jäta neid sinna kauemaks kui 3 päeva (hallituse oht!).
  6. Mähkmeid võib pesta 95 kraadiga. Energia säästmiseks soovitame pesta 60 kraadiga ja tavalise pesuprogrammiga. Palun eelista "sensitive" (tundlikule nahale, lastele või allergikutele mõeldud) ja looduslikke pesuvahendeid - nii kaitsed sa oma last, pesu ja keskkonda. Mähkmed muutuvad pehmemaks kui lisad viimasele pesutsüklile äädikat. Kuivata tsentrifuugis 1000 pm (pööret minutis) juures. Ära kunagi kasuta loputusvahendeid!
  7. Raskeid plekke aitab eemaldada sapiseep. Lase sellel mõjuda enne pesemist. Heledaid plekke aitab eemaldada kui lisad pesupulbrile sapiseepi (30 ml ühe pesumasinatäie pesu kohta).
  8. Kuivatit kasuta keskmisel temperatuuril. Pea meeles, et kuivati sage kasutamine võib tekitada kanga enneaaegset kulumist.
  9. Mähkmekatted vajavad pesemist peale igat kasutamist, enamikul juhtudest külma veega loputamisest piisab. Pese neid keskmiselt korra nädalas 60 kraadises vees. Ära kunagi kasuta valgendajat! Tähtis: kuivatis kuivatamine, väänamine ja kuumal radiaatoril kuivatamine võib kahjustada kangast. Pärast pika ajalist kasutamist võib mähkmekate kaotada oma vettpidavuse õmbluskohtadest. Seda saab parandada lanoliinitades õmbluseid. Pane lanoliini otse õmblustele ja kuivata kohta õrnalt fööniga. Pärast kuue kuulist kasutamist peaks mähkmekatteid vahetama hügieeni huvides.
  10. Meie mähkmed on disainitud kestma keskmiselt 200 pesukorda. Eeldades, et jälgitakse pesemisjuhendit ja ostetakse soovitatud 20 mähet, me garanteerime, et mähkmed peavad vastu kuni laps õpib ise potile käima, v.a. loomulikud kasutus/kulumisjäljed.
Väga imelikuna tundus mulle soovitus kasutada mähkmekatet maksimaalselt 6 kuud. Küsisin Popolinist järgi ja nad ütlesid, et ei pea katet peale 6-kuulist kasutust ära viskama. Soovitus käib rohkem selle kohta, et katted on liiga tihedas kasutuses ja kaotavad nii oma vettpidavuse (st materjal väsib ära).

NB! Mikrofliisist ja teiste 100% sünteetilisest kangast mähkmete pesemiseks ära kasuta (sapi)seepi! Selle EasyFixi sildil on muidu kirjas et imav osa on tehtud 100% PES-ist ja nagu aru sain, siis see peaks olema polüestri ja puuvilla segu.

reede, 14. oktoober 2011

Üks päev 9,5-kuusega

Järjekordne pissimispäevik. Seekord pani Kheitel oma poja päeva kirja :) Aitäh talle!

~8.45 ärkasime, 5 min hiljem potile - piss&kaka
~9.25 söök
~9.40 potile-piss
~9.45-10.02 mängisid vennaga omaette ja sel ajal tuli piss püksi
~10.22 potile-piss
~10.40 5-minutiline tissiring
~11.07 potile-piss
~11.10 voodisse, alla enda õmmeldud puuvillane mähe
~11.30 ikka kutt ei maga, mähe märg, vahetan ära (oma õmmeldud puuvillase vastu), rahustan lapse ja siis lõpuks ta uinub
~12.10 ärkab, kuiv, piss potis
~12.30 söök+rinnapiim
~12.50 potile, ei tulnud miskit
~12.56 pissis püksi
~13.09 piss põrandal
~13.15 pissis jälle põrandale, pidasin paremaks püksid jalga panna
~13.20-13.50 mängis vennaga omaette, piss püksis
~14.30 rinnapiim, potile-piss
~14.40 voodisse, alla enda õmmeldud mähe+marli
~15.40 ärkas, piss mähkus
~16.00 pissis püksi
~16.10 söök
~16.35 piss potis
~17.02 piss püksis
~17.20 rinnapiim, piss potis
~17.30 õue, alla marli+Little Kiwi mähkmekate
~19.05 tuppa, mähe märg, proovisin potile ka igaks juhuks, protestis ja nii kui potilt minema sai, pissis maha
~19.30 söök, rinnapiim, potile - protest ja taaskord potilt pääsemisel pissis maha
~20.35 issiga duši alla, pissis seal
~20.45 rinnapiim
~20.55 piss potti, riidesse ja tuttu, alla panin ImseVimse AIO

Kommentaar Kheitelilt:
Järgmine päev oli palju vähem pissimist, aga ma ei viitsinud kella jälgida Lisan veel, et T on siis 9,5 kuune, saab RP siis kui tahab, enamasti janu kustutamiseks vist, kuna ei püsi rinnal 75% ajast rohkem kui 2-3min, pikem söömine on tavaliselt öösel-hommikul st siis kui ta magab Vahepeal on olnud päris "armas" protest, kogu aeg kui kuskile istuma (pott, põrand, süli) panna ajas end pulka, siis pissitasin teda paar päeva suurel potil - see sobis. Nüüd aga eelistab jälle rohkem väikest potti.

NB! Kui keegi soovib veel, et tema pissi-päeviku üles paneksin siis saatke julgelt. Eriti oodatud on pisikeste beebide ja igas vanuses tüdrukute päeva kirjeldused.

NB! Kõigil päeva kirjeldustel on nüüd silt "üks päev". Nii leiab need kiirelt üles :)

kolmapäev, 12. oktoober 2011

Hipsik 2.0 - Kollane ja punane

  • Punane ehk mähkmekate
  • Vettpidavus 5 tärni
  • Hingavus 1 tärn
  • Kuivamine 5 tärni
  • Materjaliks puuvill
  • Õhukese polüuretaaniga kaetud kiht on peidetud aga terve mähkmekatte ulatuses
  • Kinnitub krõsudega

  • Kollane ehk sisemähe
  • Kehakujuline
  • Mitme kihiline mähe, puuvillasest kangast
  • Imavus 5 tärni
  • Hingavus 5 tärni (puudub vettpidav kiht)
  • Kuivamine 3 tärni

Hipsiku mähkmekate on sama lõike järgi, mis Hipsiku AIO. Kui AIO puhul kitsas lõige veel võib olla siis minu arust mähkmekate peaks olema palju laiem.  Sisemähe kuivab kauem ja siis saaks katet varem koos mingi muu sisuga kasutada. Praegu ei saa kasutada näiteks kolmnurkset voltimist või prefolde.
Sisepinnaks on puuvillane kangas, mille tõttu peab peale igat kasutuskorda ka katet pesema. Kate on vettpidav aga mitte pikalt. Lamineeritud on puuvilla, mis pikemal kokkupuutel märjaga hakkab imama. Eriti on karta lekkimist jalasooniku juurest.
Imavuselt jääb ühest sisust veidi väheks. Poisid võivad sisemähkmest lihtsalt mööda pissida ja vedel kaka läheb igale poole laiali. Mis tähendab, et kate ise saab ka mustaks/märjaks ja see suurendab lekke ohtu. Sisemähe on hästi kitsas ja seepärast tahab veidi pompu minna - mähet alla pannes peab seda jälgima.
Hipsiku mähkmekate on kodus kasutamiseks väga hea kui vahetad mähet kiiresti peale märgumist. Pikemaks kasutamiseks soovitan panna katte Hipsiku AIO peale.
Kattega ma nii rahule ei jäänud kui AIO-ga. Ütleks, et pooltel kordadel kate toimis ja pooltel mitte. Kui lõige oleks laiem ning sisemähe suurem ja imavam siis oleksin sellega rahul.

Kollane sisemähe 2tk, hind € 5,90
Punane mähkmekate hind € 6,90

teisipäev, 11. oktoober 2011

Hoiatus!

Ära pese villaseid mähkmekatteid/pükse pesumasinas kui see just pole pesemisjuhendis lubatud. Minu Disana villapüksid sattusid kogemata teiste pesudega koos masinasse ja vanusid ära. Nüüd on need nukule parajad - kuna püksid enam ei veni siis ei mahu isegi vastsündinule jalga.

laupäev, 8. oktoober 2011

Puuvillane lamineeritud kangas Eestis

Karmen leidis huvitava lõigu ajakirjast Minu käsitöö, Beebiriided 2011/Erinumber (nr 2). Aitäh talle info eest :)

Rowan ja Free Spirit lamineeritud puuvillased kangad on kaetud polüuretaan kihiga. Kangas on veekindel ja kergesti puhastatav ning sobib seetõttu suurepäraselt põllede, vihmamantlite, lauakatete, duššikardinate, lasteriiete, mänguasjade ja isegi vihmavarjude valmistamiseks. Pahemalt poolt on kangas väga pehme (puuvill) ja seetõttu on seda mugav kanda. Rohkem informatsiooni Free Spirit ja Rowan kangaste kohta leiad meie kodulehelt aadressilt: http://www.coatscrafts.co.ee/.
Kirjutasin maaletoojale ja nemad ütlesid, et lamineeritud puuvillal ei ole ole tootjpoolset garantiid, et see sobiks laste mähkmete valmistamiseks. Seega küsisin tootjalt. Kahjuks ei teadnud vastaja vist, mis asjad riidest mähkmed on. Pakkusid välja, et soovin teha "pull-up pants to go over diapers" [üles tõmmatavaid pükse, mis käivad mähkmete peale] ja selleks pidi nende toodetav kangas olema sobilik. Küsisin PUL-i ja mikrofliisi kohta aga sain ainult ühe vastuse, seega fliisi sobivuse või mitte sobivuse kohta ei oska midagi öelda.
Siiski ei ole ma täiesti veendunud, et Ty Pennington Impressions PUL on sobilik riidest mähkmete õmblemiseks. Esiteks ei ole teada kas kangas sisaldab ohtlikke ühendeid ja teiseks ei ole lubatud kangast masinas pesta. Väidetavalt siiski on Westminster Fibers (mille alla TPI kuulub) kangad ftalaatide, PVC ja vinüüli vabad.
Neid kangaid müüakse Käsitööjaamas, Tallinnas Järve Keskuse II korrusel. Kui keegi katsetab neist mähkmeid teha, siis andku palun tulemusest teada.

kolmapäev, 5. oktoober 2011

Hipsik 2.0 - oranž

  • AIO ehk kõik-ühes mähe (varem tervisemähe)
  • Vettpidavus 3 tärni (pakil kirjas nii)
  • Hingavus 3 tärni
  • Kuivamine 1 tärni
  • Materjaliks puuvill
  • Kinnitub krõpsudega
  • Vettpidavaks kihiks peidetud õhuke polüuretaan kiht

Kuigi Hipsik nimetab oranži AIO'ks ei ole see mähe kõik-ühes nagu teised. Erinevus seisneb sellest, et vettpidav kiht ei ole kogu mähkme ulatuses vaid keskel. Ehk siis seal, kuhu pissi tavaliselt tulema peaks. Iseenesestki mõista see alati nii ei juhtu - näiteks poisid pissivad nii ette, et vahel tundub nagu laseksid üle mähkme ääre. Sellest ka vettpidavus Hipsiku AIO'l 3 tärni 5st.
Uus AIO on imavam ja vettpidavam kui eelmised. Esimest korda võin öelda, et seda saab tõesti kasutada ilma mähkmekatteta. Aga kuna kasutatud on ainult puuvilla siis pikemal kokkupuutel vedelikuga hakkab see niiskust endasse imama. Et pikemalt kasutada siis võib lisaks panna kollase (sisemähkme). Sisemähkmega koos on AIO lausa superimav ja vettpidavus ka parem. Katsetasin 2 rätikuga (roheline) ning jäin tulemusega samuti rahule. Uus AIO kuivab ka natuke kiiremini aga toas kuivatades soovitan vahepeal mähet ringi keerata.
Suurustest pole ma täpselt aru saanud. Mul on oranž L suuruses. Poiss on hetkel 79 cm ja 9800 g. L jääb talle aga suureks. Vöökoht veel sobib aga mähe on liiga sügav. Võibolla on asi ka selles, et poisile sobivad madala lõikega mähkmed. Igatahes peenemate lastega peaks arvestama, et Hipsikud on kõrged (mähkmesügavuselt). Et õiget suurust saada olen esiosa pika kõpsuosa ära keeranud ja mähkme snappyga kinnitanud. Kahjuks ei taha see hästi püsida ning siis tõmbab jalasooniku liiga tugevasti vastu nahka. Mõnel korral on sellest jäänud randid nahale, muidu on soonik aga pehme.
Uutel Hipsikutel on esiosa veidi kõrgem, nii et saad riide keerata krõpsude peale ja pole ohtu, et need lapse nahka hõõruks. Krõpsud hoiavad tugevasti kinni aga on miniatuursed. Mulle meeldiksid laiemad krõpsud. Endiselt on Hipsikud väga õhukesed. Minu jaoks ei ole see aga üldse oluline ja seepärast arvan, et võiksid olla veidi paksemad. Siis oleks imavus parem ja vettpidavus samuti.
Uuendatud lõikes olen ma aga väga pettunud. See on liiga kitsas! Võrreldes teiste mähkmetega on Hipsik nagu noorem vend - pikk ja kõhna :D
AIO jaoks jalgevahe laius enam vähem sobib. Võrdlesin seda Kushiestega ja mõõt on peaaegu sama. Probleem on aga esiosa ja tagaosa laiuses. Esiosa võiks olla laiem, sest siis läheks mähe kauem jalga ja külje pealt oleks lekkekindlam. Pepuosa võiks olla ka laiem. Tundub, et suurem pepu sinna küll ära ei mahu.
Aga see on muidugi puhtalt subjektiivne arvamus. Üldiselt olen Hipsiku oranžiga rahul ja kinnitan, et see töötab ka (mitte nagu eelmised variandid)!

Hipsik Oranž kõik-ühes hind € 7.90

pühapäev, 2. oktoober 2011

Sünnipäev!

Mõtlesin juba pikemat aega, et teen väikese kokkuvõtte kui blogi aastaseks saab. Täna avastasin, et magasin sünnipäeva maha - esimene postitus on tehtud eelmise aasta 20ndal septembril. Aga hilinenud õnnesoovid toovad kõige rohkem õnne :D
Kui alustasin blogiga siis oli mures, et ma polnud google'ga leitav. Nüüd saan rõõmuga teatada, et kui googeldada midagi seoses riidest mähkmetega siis on blogi kohe esimestel lehekülgedel.

Statisika:
(andmed Bloggerist)

Postitusi: 90
Kommentaare: 93
Klikke: 11 689
Kõige rohkem külastajaid: September 2011 (läbi aasta tõusev trend)
Kõige rohkem klikke saanud postitus: Vastsündinu riidest mähkmetes
Kõige rohkem klikke saanud lehekülg: Kust osta
Kõige rohkem külastajaid läkitanud viide: Tikri blogi
Kõige rohkem külastajaid läkitanud lehekülg: Google.ee
Kõige rohkem külastajaid on loomulikult Eestist (10 635), järgnevad USA (272) ja Soome (190).
Tagasiside: Positiivne :)
Autor: Täpselt 25. a

Aitäh kõigile lugejatele ja eriti suured tänud kommentaaride eest!

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Rõõmu ja ka omamoodi kurbusega pean teatama, et poiss (1a4k) on ärkvel oleku aja ainult aluspükstes, sest hakkas 2 nädalat tagasi potile küsima. Alati ei õnnestu ja mõni harv päev pissib rohkem püksi kui potti, aga et lihtsamalt ja kiiremini potile saaks, siis mähet alla ei pane. Une ajal on mähe igaks juhuks all, enamasti on see aga kuiv. Sellest kirjutan varsti pikemalt ka :)
Lisaks sellele on ootel (st peas idanemas):
  • Uute Hipsikute arvustused
  • Lähemalt mikrofliisist ja mikrokiust
  • Tots Bots Easy Fit AIO arvustus
  • Kangaste imavusest
  • Puuvillased taskumähkmed
  • Pesuvahendid - Ecoveri pesukontsentraat ja Mayeri pesugeel värvilisele pesule
  • Hübriidmähkmed
Hetkel rohkem ei meenu aga teemasid on küll ja küll, millest kirjutada! Ja kindlasti jätkan mähkme uudiste (uus mähe või mähkmepood) edastamist.