esmaspäev, 28. november 2011

Ilusat advendiaega!

Bumkins Grinch (enam ei toodeta)





PS: Mulle ei meeldi varajased jõulu-värgid aga kuna lund maas pole siis peab muud moodi jõulutunnet tekitama :)

pühapäev, 27. november 2011

Siis kui aega üle on...

...(ehk siis kui endale aega võtan) istun ma arvuti taha ja viskan pilgu peale, mis blogi-maailmas toimub. Blogid on sõltuvust tekitavad! Lisaks sellele, et kulutan väärtuslikku aega blogi kirjutamisele (ja uskuge mind, ühe postituse kirjutamiseks ning info/linkide jms otsimiseks kulub omajagu aega), hoian veel silma peal mõnel eestikeelses blogil ja ühel ingliskeelsel.
  • Katri koduõppe blogi - http://koduoppur.blogspot.com/ - põnevat ja tarvilikku lugemist igale koolilapse vanemale. Mainimata ei saa jätta Katri pisi-beebit, kes on 100% riidest mähkmetes ning öösiti magab üldsegi mähkmeta (sildid: mähkmed ja beebi)). Super!
  • Roheline nurgake - http://rohelinenurgake.blogspot.com/ - tutvustab laste- ja loodussõbralikke tooteid. Lisaks veel veidi juttu riidest mähkmetest (nt Pop-In Dream Dri arvustus).
  • Tikri Päevaraamat - http://tikrike.blogspot.com/ - lihtsalt põnev lugeda (ja natuke leiab sealt ka riidest mähkmete juttu). Tegelikult on mul veidi häbi, et seda loen... Me pole päris elus tuttavad ja tunnen nagu topiksin oma nina teise ellu. Aga ta kirjutab huvitavalt argipäevastest asjadest (ning ökoelust) ja uudishimu pole ju patt. Või kuidas :D
  • All About Cloth Diapers - http://allaboutclothdiapers.com/ - ainuke ingliskeelne blogi, mida jälgin. Palju põnevat mähkme-juttu ning kasulikku infot. Mõned minu postitused on Autumni blogist inspiratsiooni saanud. Küll aga ei saa kõike üks-ühele võtta, sest erinevus meie ja ameeriklaste riidemähkmekultuuri vahel on suur.

kolmapäev, 23. november 2011

Mayeri pesugeelid

Proovisin ära Mayeri mõlemad pesugeelid - Sensitive ja Colori. Mõlema puhul meeldib see, et pesule lõhna ei jäta. Olen juba harjunud lõhnatute pesuvahenditega kuigi nüüd kui toas pesurestil kuivatan siis võiks pesu lõhnata ka. Õues kuivades jääb mõnus värske õhu lõhn külge :)
Mayeri pesuvahendid on biolagunevad, ei sisalda tseoliite ega fosfaati. Eespool olevatelt linkidelt saab isegi ohutuskaarti (Material Safety Sheet) lugeda. Kui loodusliku toodetega täpselt tegu on, ei oska öelda aga igatahes etemad kui enim levinud pesuvahendid (Bonux, Ariel, Tide jms). Ja koostiselt sobivad riidest mähkmete pesemiseks.
  • Õrnalõhnaline
  • Sensitiivne
  • Fosfaadivaba
  • Tseoliidivaba
  • Biolagunev koostis

  • Õrnalõhnaline       
  • Fosfaadivaba        
  • Tseoliidivaba        
  • Biolagunev koostis


Minu kogemus: Mingit erinevust pesemise osas ma ei täheldanud. Mõlemad pesugeelid pesid minu pesu puhtaks. Aga olen kuulnud, et mõnel on jätnud mähkmed pissilõhnaliseks, mis tegelikult ei tähenda, et pesu poleks puhas. Üldiselt jäin Mayeri pesugeelidega rahule.
Ainsaks miinuseks ja ka põhjuseks miks ma neid enam võimalusele ei osta, on see, et liiga kiiresti saavad otsa. Pudelid on 1 liitrised aga doseerida tuleb 2-3 korgitäit. Ennem kui arugi sain, oli juba pudel tühi!

Hind 1 L € 3,08* - ühe pesukorra hind € 3,08 / 13 = 0,237

esmaspäev, 21. november 2011

Potitamine endiselt päevakorras

Meie varajasele potile küsimisele pole siiani streiki järgnenud. Poiss (1a6k) läheb ka ise potile (kui palja pepuga on), päevauned ja ööd magab kuivana. Üldiselt panen mähkme alla ainult kodust välja minnes ja isegi siis pissib sinna väga harva. Ööseks või päevauneks olen vahel kasutanud potitreeningupükse, sest mähet hakkab jalast ära sikutama.
Raine nippidele tahan omalt poolt veel paar lisada:
  • Kui laps on potti häda teinud siis EI TOHI kohe kiirustada potti tühjendama. Laps peab nägema, mis potti tuli, et mõista oma teo tulemust. Mõnedele lastele meeldib koos emmega minna potti tühjendama.
  • Kiida last kui ta on potti häda teinud. Meie hakkasime plaksutama terve perega. Nüüd kõnnib poiss peale potil käimist toas ringi ja plaksutab kuni kõik on temaga ühinenud.
  • Kui laps ei taha võõral potil istuda, siis käi külas oma potiga. Puhas pisike pissipott ei tohiks küll üheski võõrustajas pahameelt tekitada.
  • Ära ignoreeri lapse märguannet ka juhul kui tal on mähe all. See annab lapsele signaali, et mähkmesse häda tegemine on okei.
Üle pika aja sattus mulle kätte (sõbranna soovitusel) Pere ja Kodu ajakiri. Seal oli väga vahva artikkel varajase potitamise kohta. Üdini positiivne ja julgustav. Panen siia ka kirja artiklis välja toodud nipid.
Varajase potitamise ABC
  • Võimalusel alusta pissitamist-potitamist võimalikult varakult, juba lapse sünnist. Kui laps on harjunud mähkmetesse pissima, võib olla potil käimist keerukam õppida, kuid ka siis võib saata edu.
  • Hoia last seljaga enda poole, tõsta pissimise asendisse kausi või poti kohale ning ütle "piss-piss".
  • Võid pissimise soovi aimamiseks jälgida titat - muutusi tema miimikas, häälitsustes ja kehakeeles.  Laps võib häda korral teha grimasse, viriseda või niheleda.
  • Võid algatada ise lapse pissimise-kakamise teatud ajavahemike tagant, järgida oma intuitsiooni või tõsta tita kausi kohale pärast söömist ja magamist.
  • Kergem on potitada last, kes on palja pepuga, väheste riietega või alt kergesti avatavate bodi või pükstega.
  • Laps võib hakata kaussi või potti pissima juba mõnekuuse treeningu järel, kuid tuleb olla valmis ka pikemaks harjutamisajaks. Tavaliselt saavutab laps täieliku kontrolli (ka öösel) pissimise-kakamise üle umbes kaheaastaselt.
  • Varajast potitamist harjutades tuleb lapsevanemal olla kannatlik ja õrn. Edusammude korral tasub last kiita ja rõõmustada ning tagasilöökide puhul säilitada optimismi.Karistada ja lapsega pahandada ei või.
Lõik ajakirjast Pere ja Kodu, oktoober 2011. "Kus pott on? Juba tuleb!", autor Made Laas

EDIT: Leidsin ühe asjakohase artikli ka Nädalaselt potile?

neljapäev, 17. november 2011

Riidest mähkmed Walmartis

Ameerika mandril on riidest mähkmed jõudnud ühte suurde poeketti, Walmarti lettidele. Mina pooldan igati pestavate mähkmete müümist "tavapoodides", sest ökopoodides käib ainult kindel seltskond (kindlate tarbimisharjumustega kliendid). Väide, et riidest mähkmed vajavad rohkem juhendamist on minu arust iganenud. Tänapäeval on info kättesaamine nii lihtne, et igaüks kes veidigi internetti kasutada oskab leiab selle üles. Hoopis pabermähkmete juures peaksid seisma teavitustööd tegevad inimesed, et neid kurjasti ei kasutataks...
Mabu Baby Eco Diaper System on ideelt sarnane gDiapersile. Nendest kirjutasin lähemalt märtsis. Mabu Naturals International kasutab mähkmete valmistamiseks uuenduslikke kangaid. Nende imavad riidest sisude pealmine kiht on EcoWix (kuiva hoidev) kangas, mis on segu ümbertöödeldud plastpudelitest valmistatud polüestrist, lisatud bambuse valget puusüsi (ingl k charcoal). Ühekordsed sisud on hüpoallergilised, kloori- ja aroomivabad aga sisaldavad SAPi. Mähkmekatted on tehtud ümbertöödeldud polüestrist, mida on polüuretaaniga lamineeritud.
Väga palju kasutajate arvamusi mul nende mähkmete kohta ei õnnestunud leida. Mõned kiidavad, mõned laidavad. Välimuselt on päris vahvad ja volditav sisu on ka hea. Siis kuivab kiiremini.
Linke:
http://www.diaperswappers.com/forum/showthread.php?t=1306706
http://mabubaby.com/watch-our-videos/testimonials
http://www.businesswire.com/news/vancouversun/20111115006779/en/Mabu-Baby-Eco-Diaper-System-Wins-Fans-Quickly

pühapäev, 13. november 2011

Vastan küsimustele

Sain küsimusi täis kirja (oi, mulle meeldib väga kirju saada). Kuna küsimused on sellised, mille vastustest oleks paljudele lugejatele ka kasu, siis otsustasin nendest postituse teha. Tervet Riina kirja siia ei pane, ainult küsimused. Muutsin küsimuste järjekorda veidike - loodetavasti ta ei pahanda :)
PS: Hipsiku küsimus on sees, sest Riina neist algselt huvituski.

Milliseid mähkmeid Sina soovitaksid/ise enam kasutad?
Kasutuses olid kõik mu mähkmed aga hooti kasutasin ühtesid rohkem kui teisi. Täpselt nii kuidas tuju tuli :) Neid kõiki, mida soovitan üldiselt ka kõige enam kasutasin.
Mähkmekate: Imse Vimse pehme mähkmekate, Bambino Mio Miosoft kate, Linuli-Lanuli villa-pul mähkmekate
Marli/nelinurkmähe: Imse Vimse marlid ja kõik ökomarlid (Ruskovilla, Engel, Disana, Reiff), Kreenholmi vms flanellist linad/mähkmed
Mähkmepüksid: Lottiese froteest mähkmepüksid, puuvillased taskumähkmed mähkmepükstena
Taskumähe: hiinakatest Sunny Baby ja Babyland, teistest FuzziBunz ja BumGenius taskumähe
AIO: Hipsiku AIO, Imse Vimse AIO, BumGenius AIO, Unimix AIO
Soovitan soojalt teha ise venivast puuvillast (vanast t-särgist või mõnest õhemast beebi saunalinast) nelinurkmähkmeid ning vanast kampsunist villapükse. Super odav ja töökindel!

Kas üldse Hipsikut osta või hoopis midagi muud?
Endiselt on Hipsiku kasutajad kahes leeris - ühed, kes leiavad, et Hipsik on täielik raha raiskamine ja teised, kes leiavad, et toimivad. Mind väga huvitab, millest tuleb see suur erinevus?! Aga see selleks...
Mina arvan, et Hipsik on väärt proovimist. Kes alles alustab riidest mähkmete kasutamist siis soovitan osta lekkekindla mähkmekatte lisaks. Hipsiku AIO + sisemähe toimib muidu hästi :)

Kuidas nende riidemähkmetega on - kui pissib, kas siis on riided ka märjad nagu vanasti marlimähkmega?
Ei, kui mähe lekib siis peab kuskilt viga otsima (mähe ei ima piisavalt, sest laps pissib palju korraga/tihti, mähe pole paras jne). Kõige suurem erinevus meie emade aegadega on see, et meil on mähkmekatted. Vanasti olid ainult mähkmekiled, mis polnud aga hingavad ajades lapsel pepu hauduma ning seepärast leidsid ka vähe kasutamist.

Kas mähkmesse mahub rohkem kui 1 pissimine?
Jah, enamikusse mahub aga mina soovitan mähet ikkagi vahetada võimalikult kiiresti peale märgumist. Samas tähendab see seda, et kodust väljas (mänguväljakul, sugulaste juures) ei pea kohe tormama mähet vahetama.

Kas kaka kuskilt välja ei pressi? Kui on kõht lahti nt kas siis on oht, et laps on silmini kakane (seda juhtub meil vahel ka pampersiga :))?
See on samamoodi nagu pabermähkmegagi - võib juhtuda aga harva. Jällegi on vaja, et mähe oleks lapsele paras ja soonik korralikult ümber jalgade ning vöökoha. Vedela kaka korral vali nelinurkmähkme/prefoldi voltimiseks inglitiiva voltimisviis või mähkmepüksid + mähkmekate.

Kuidas neid pestakse - kas iga päev või kogud mingi aeg ja siis masinatäie (neid vast ikka pestakse ju masinaga?) Ja kui kogud siis kas ära ei kuiva ja lähevad ikka puhtaks ka?
Ikka pestakse pesumasinaga :) Nelinurkmähkmeid saab puhtaks ka käsitsi; mähkmepükse ja AIOsid käsitsi pesta on väga tülikas ja neid on väga raske korralikult puhtaks saada. Kui tihti pesed, on igaühe oma valik. Sõltub musta pesu- ja mähkmekogusest. Mustad mähkmed võid korjata pesukaussi/masinasse või panna ämbrisse/kaussi vett, kuhu on lisatud paar tilka teepuuõli ning siis mähkmed sinna likku. Leotamine tänapäeval vajalik pole, mõned eelistavad lihtsalt märga hoiustamist. Lisaks teepuuõli desinfitseerib. Kakased mähkmed tuleb enne hoiustamist suuremast mustusest puhtaks pesta - raputad kaka vetsupotti ja/või loputad kraani alt läbi. Puhtaks lähevad mähkmed kindlasti aga kui peale pesu jäävad plekid siis aitab päikese käes pleegitamine.

Kui pikk keskmiselt ühe mähkme eluiga on?
Oleneb materjalist, kvaliteedist ja kui tihti neid pesed. Näiteks Hipsikutel on märge juures "masinpesu kuni 100 korda" aga see ei tähenda,et peale 100 pesu oleksid need kasutuskõlbmatud. Võibolla ei pea krõpsud enam nii hästi või pole mähe enam nii vettpidav. Riidest mähkmete puhul on hea see, et kui krõpsud üles ütlevad siis saad need ise kerge vaevaga ära vahetada ja mähe on jälle kasutatav :)
Kui rääkida elueast kui kasutatavast ajast siis see sõltub suuresti mähkmest. Ühes suuruses mähkmed on kasutatavad terve lapse mähkimise aja, sama ka nelinurkmähkmetega. Mida rohkem trukke ja pikemad krõpsud, seda rohkem võimalusi on mähet sättida ning seda pikem on kasutusiga.

Kuidas ööd vastu peab - kas peab vahetama öösel?
Oleneb lapsest st kui palju laps öösel pissib. Kui ei leki siis ei pea aga võiks. Jällegi peetakse kõige lekkekindlamaks variandiks mähkmepüksid + mähkmekate. Kindlasti peaks valima ööseks suure imavusega mähkme ning kui vahetad harva siis võiks see olla mikrofliisist (kuiva hoidva) sisepinnaga.

Loodetavasti on mu vastusest abi nii Riinale kui ka teistele :)

neljapäev, 10. november 2011

Pabermähkme tootjad võtavad riidest mähkmetest malli


Kas keegi Huggiesele mainis, et nad jäid hiljaks? Teksariide imitatsiooniga riidest mähkmed on juba aastaid olemas :)

Artikkel: http://www.elu24.ee/281626/uus-hitt-teksamahkmed/

PS: Artikkel on küll vana (2010 juuni) aga ma lihtsalt pidin seda jagama.

Kõik messile!


allikas: http://www.lapsjapere.ee/


 



19-20. novembril toimub Saku Suurhallis Laps ja Pere mess.  Messil on kohal ka Roheline Vihmavari oma kaubaga. Laupäeval kell 13.30-14.00 ja pühapäeval kell 15.00-15.30 tutvustab Helen Orav riidest mähkmeid.
Soovitan ka lapsekandmise töötuba.

Kui Tallinnas elaksin siis läheksin isegi mähkmeid näppima :) aga kahjuks jääb kaugeks. Miks Tallinnas kõik head asjad toimuvad...

Raport

Eile saigi esimene moodsaid riidest mähkmeid tutvustav loeng teoks. Mina ise jäin endaga rahule - ei hakanud kokutama ega jalad värisema :) Kuulajaid oli 20. Aitäh kõigile, kes kohale tulid! Loodetavasti saite riidest mähkmete maigu suhu ja ehk õnnestub peagi jälle mõni loeng anda...
Loeng kestis veidi kauem kui 1 tund ehk siis läks ajast üle, ja tegelikult jäi aega ikka väheks. Juba kodus slaidishowd tehes pidin paljud teemad kõrvale viskama. Mõnel teemal oleks olnud vaja pikemalt peatuda ka. Ideaalne oleks 2 osaline loeng (mõlemad umbes 2 h pikad) - esimene, mis ainult tutvustab riidest mähkmeid (erinevaid tüüpe, materjale, kindlas suuruses mähe vs one size mähe, trukid vs krõpsud jne) ning teine, kus räägitakse nende kasutamisest ja pesemisest (voltimine, imavuse suurendamine, mustade mähkmete hoiustamine, riidest mähkmetega kodust väljas, pesemine, mida teha kui mähe lekib/haiseb peale pesu jne). Tegelikult jätkuks juttu mitmeks päevaks :D

Kes käisid loengut kuulamas, palun kirjutada kommentaar või saatke mail, kuidas rahule jäite, mis ei meeldinud, millest oleks pidanud rohkem rääkima jne. Olen igasuguse tagasiside eest väga tänulik!

esmaspäev, 7. november 2011

Sõltuvus või valmistumine tulevikuks?

Hiljuti olen soetanud mõned pisikesed mähkmed, sest poisile pole mõtet enam mähkmeid osta. Head pakkumist nähes ei suuda ma ennast tagasi hoida (Osta ära! Tulevikus võib vaja minna. Osta, osta!). Mul on ilmselgelt mähkmesõltuvus :D
Ostsin kaks 0 suuruses (st vastsündinule) mähkmekatet - Stacinator So Simple Diaper Cover ja TotsBots Tots Wrap. Stacinatori kate on trukkidega, soonikuks mõnusalt pehme ja veniv fliis. Tundub, et see ei jäta küll ühtki ranti! PUL on veidi kange kuid mitte häirivalt ning ei krabise. Kate on ideaalne mähkmepükste peale, sest see on kõrge ja piisevalt lai.
Tots Wrap on hästi pehmest PUL'ist, mis venib igas suunas. Kasutuskogemust mul pole aga katsudes pakub küll kõva konkurentsi Imse Vimse pehmele mähkmekattele. Sellel on ka viies krõps ehk siis peaks sobima ka päris pisikesele. Tabeli järgi sobib 0 suurus kuni 5,5 kg kuid läheb veel nibin-nabin mu pojale jalga. Aga kuna kate väga hästi ei istu siis soovitan ikka pisemale :)
Siis on mul oma järge ootamas posu 3-6 kg Imse Vimsesid. Esimese komplekti (2 katet + 4 kontuurmähet) ostsin osta.ee'st uutena. Pool sellest läks sõbranna pojale katsikukingiks. Teise komplekti (1 kate + 4 kontuurmähet) sain 30 sendiga kaltsukast. Neil silte küljes polnud aga kasutusjälgi ka mitte. Kui need ongi kasutatud siis tõesti väga vähe.
Foorumi-kambaga tellisime ebay'st Imse Vimse kuivahoidvad lapid. Neid saaksin poisiga ka kasutada aga ei taha potil käimist häirida. Pealegi on ta mähkmega ainult kodust väljas ning une ajal.
Lapid on tehtud polüestrist. Väljanägemiselt meenutavad natuke coolmaxi. See on see kangas,  mida kasutatakse spordiriiete voodrina. Hästi õhukesed ning väiksemad kui mähkmepaberi üks tükk. Põhimõte aga sama. Pakis on neid 2 tükki.
Veel ostsin 2 Ruskovilla marlit ja Disana flanellist 40x40 mähet. Disana oma on imepehme aga peale ühte pesu läks kohe topiliseks. Pehmust see küll ei vähendanud :)
Ruskovilla marlid õnnestus korra ära proovida. Mõõtudelt on need mõnusalt suured. Eriti meeldib mulle see, et saan origami voltimist teha nii, et keskele jääb korralikult paks osa. Imavuselt on ka kõvasti paremad kui Kreenholmi marlid.
Jaana käest ostsin 4 (Kreenholmi?) krõpsuga kinnitatavaid mähkmepükse. Ka suurus 0 aga nagu pildilt näha siis palju suuremad kui 3-6 kg Imse Vimse kontuurmähkmed. Katsetanud pole aga katsudes pehmed ja tunduvad, et ka imavad normaalselt. Paksuselt muidu sarnased Imse Vimse omadele.

HOIATUS: RIIDEST MÄHKMED TEKITAVAD SÕLTUVUST! :D

laupäev, 5. november 2011

Mõeldes emadele

Võibolla on mõned lugejad juba uue lehekülje avastanud. Lõuna ajal sain valmis infolehe riidest hügieenisidemete kohta - Naistele. Sealt leiab tutvustavat juttu, infot pesemise, isetegemise ja ostmise kohta.
Mõtlesin kaua kas kirjutada riidest sidemetest avalikult. Eestis vaadatakse veel riidest mähkmete peale viltu. Sidemetest rääkimata... Võibolla arvab mõni lugejagi, et olen viimase aruraasu kaotanud. Või kuidas?
Mu otsustusvõimetusele tegid lõpu kaks sündmust. Esimene neist oli Marleni kiri, kes avaldas soovi lugeda blogist riidest sidemete kohta. Teema ei olnud minu jaoks uus kuna mähkmemaailma avastades sattusin tihti nende peale. Teiseks õnnestus mul saada Imse Vimse sidemete proovipaki omanikuks. Nad tegid  Facebookis üleskutse ja jagasid 50 (hiljem tõstsid arvu 100, sest soovijaid oli nii palju) tasuta proovipakki, et siis katsetajad oma kogemust ja arvamust jagaksid. Mina osutusin ka valituks - ainus testija väljaspoolt Rootsit :) Siiani olen kasutanud ainult enda õmmelduid ja seega oli võrdlusmoment ka olemas.
Foorumis on meil juba hügieenitoodete kategooria olemas. Hetkel näevad seda ainult registreeritud kasutajad. Sõltuvalt tagasisidest (või selle puudumisest) hakkan pikemalt sidemetest kirjutama blogis või foorumis.
Seega palun avalda oma arvamust - kas see teema on Sulle vastuvõetav? Kas võidan sedasi mitte emadest lugejaid või peletan praegusedki eemale?

reede, 4. november 2011

Vallatu & Ulakas

Hipsiku toodetest meeldivad mulle kõige rohkem indigo (mähkmepüksid) ja violet (shortsid). Algsed nimed, Vallatu ning Ulakas, meeldisid ka rohkem - need olid originaalsed :) Aga nimi ei riku meest...
Shortsid on mõeldud õhuvanniks ehk siis ajaks, mil laps on mähkmeta. Olen nendest ja õhuvannidest ennegi kirjutanud kuid tahan veel kord rõhutada kui tähtis ja vajalik on lapsele mähkmeta olemine. Isegi riidest mähkmeid kasutava lapse puhul, mis sest et need on hingavad.
Hipsiku violetsed on väga mugava lõikega (vähemalt peale vaadates, kahjuks ei tehta neid minu suuruses ja ma ei saa katsetada), jalas ülilahedad ja ühtlasi ka soojad, võrreldes sellega kui laps paljalt on. Pikemad sääred tähendavad seda, et alati pole vaja peale panna teisi pükse. Kuna mina hoidsin alati last mähkmeta kuni ta püksid märjaks/mustaks tegi siis tähendas, see seda, et üks paar pükse vähem pesta :)

Potitreeningupüksid nimetati hiljuti mähkmepüksteks. Põhjuseks see, et pisikest ei treenita veel potile aga Hipsikutel on neid igas suuruses. Ja suured tänud selle eest! Peenikesema lapsega ongi muidu probleem, et kust sobivas suuruses potitreeningupükse saada. Samas jälle on need ka õhuvannide ajal head - imavad suurema pissi aga külgedelt hingavad. Ehk siis väga vajalikud igas vanuses lapsega.
Lõige on neil täiesti super! Palju parem kui tavaliste aluspükste moodi pükstel. Mulle nii  meeldiks kui lastele tehtaks tavalisi aluspükse sellise lõikega. Tunduvad nii mugavad ja näeksid kleidikese all ka kenad välja.
Imavuselt on mähkmepüksid täiesti arvestatavad. Jalasooniku juurest võib veidi läbi lasta aga muidu peab kenasti ühe pissi kinni. Meie kasutame neid siiani, öösel ja päeval une ajal.
Käisime mähkmepükstega õelapse sünnipäeval ka. Otsest vajalikkust küll polnud, sest poisile võõras pott ei meeldinud ning oli 3 h pissimata. Koju tulime siis istus mõnuga oma potil :D
Ainsaks miinuseks mõlema toote puhul on liiga ruttu välja veniv vöösoonik. Minu peenikesele poisile peaks vist ostma 2 nr väiksemad, et peale mitut-mitut pesu soonik endiselt tihedalt hoiaks.

teisipäev, 1. november 2011

Tudish! Piip!

FYP Best Seller Kit

Inglismaal asuv mähkmepood Fill-Your-Pants pakub head võimalust - nimelt südaööni on pakkide kohale  toimetamine EUROOPA piires tasuta. Kasutage võimalust :)

Fill-Your-Pants

NB! Riigist välja ei saadeta BumGeniuse, Flipi ja Tots Botsi tooteid.