kolmapäev, 25. juuli 2012

Riidest mähkmed 1:0 Pabermähkmed


Mõni aega tagasi kurtsin foorumis, et tuttavatele/sõbrannadele/sugulastele on palju raskem riidest mähkmeid "pähe määrida" kui võõrastele. Üks põhjustest on kindlasti see, et need, kes mulle kirju saadavad või mu loenguid kuulama tulevad, on juba riidest mähkmete lainel. Aga tuttavad pole võibolla isegi kuulnud, et tänapäeval endiselt mähkmeid pestakse. Sellegi poolest saatsin kõigile, kelle rasedusest kuulsin, oma blogi lingi. Mõni luges natuke aga ütles viisakalt, et pole huvitatud. Mõni kiitis, et viitsin mässata aga arvas, et on ise liiga laisk, et mähkmeid pesta. Isegi riidest mähkmete proovimiseks. Teine teatas juba enne lugemist, et ta ise teab, mis tema lapsele parim on (alatooniga, et riidest mähkmed seda kindlasti pole). Mulle üllatusena leidsin ka paar tuttavat, kes juba riidest mähkmeid kasutasid aga kaalukauss tuttavate seas jäi ikkagi pabermähkmete poole.
TotsBots Wrap s.0 (modell 3 kg)
Kui mu õde jäi rasedaks siis ma suuri lootusi ei hellitanud. Mainisin talle küll, et panen riidest mähkmete kasti valmis ning isegi ostsin mähkmeid juurde mõeldes tulevasele pisikesele sugulasele (ja ka loengute tarvis - et oleks näidiseid). Tema poolset huvi eriti polnud aga enne pisikese sündi sai siis üle antud selline kastitäis mähkmeid. Endiselt olin skeptiline... õde polnud just riidest mähkmete tüüpi. Ta küll kasutas palju oma eelmiste lastega kandelina ja imetas pikalt rinnaga aga riidest mähkmed olid tema arust rohkem õhuvannideks kui PÄRIS mähkmeteks. Aga nüüd oli tal vähemalt võimalus katsetada :)
Pisike sündis, oli liiga väike peaaegu kõigi mähkmete jaoks ja mu antud kastitäis seisis nurgas. Tüdruku kasvades kuulsin, et mõnda mähet ikka prooviti aga erilist vaimustust ei paistnud. Saatsin suuremaid kuna vastsündinu suuruses (kuni 6 kg) mähkmed jäid väikseks. One size mähkmed hakkasid ka sobima... Ja siis tuli päev kui õde näitas mulle, milliseid riidest mähkmeid ta tahaks osta! Jesss! Õnnestus!
Õe arvamust selle kõige kohta saate lugeda järgmisest Nipiraamatust :)

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Millised need mähkmed siis on, mida su õde tahaks osta. Kui saladus ei ole :)

Katariina ütles ...

Õde ostis GroVia mähkmekate ja järgmisena tahtis kanepist sisu juurde osta. Selle roosakirju - et ikka ilus oleks kui kleidi alt paistab ;)

Anonüümne ütles ...

GroVia mähkmekate on väga hea.. 5+ kohe... aga see sisu ausalt öeldes jätab soovida (vähemalt mina ei ole sellega kohe üldse rahul).
Soovitaks ikka alguses proovida (et osta ainult ühe komplekti). Ja kui sobib, siis juurde tellida :)

Katariina ütles ...

GroVia mähkmekatet sai ta juba ennem katsetada - minu käest sai ühe paljukasutatud, koos puuvillase (kange) sisuga. Ostis aga ainult mähkmekatte ja seepärsat tahtis ka teistugust sisu proovida.

Milline sisu Sinu GroVial on? Ja miks ei meeldi? Sain seda ise väga vähe kasutada aga mulle tundus et see sisu on liiga kitsas.

Anonüümne ütles ...

mul on mõlemad sisud olemas. Jah, esiteks on ta kitsas, st nendest äärtest ei ole kasu, kui laps suuremat häda mähkmesse teeb... terve komplekt läheb ikka vahetusse..
Puuvillane on jah kare, aga kanepi sisu venib liiga palju välja ja siis on seda vaja nö kokku lappida, et alla saaks panna. st et mähe on ühest kohast liiga paks ning tõmbab ka jala kummid jalgadest eemale ehk siis on ka suurem lekkeoht.

Anonüümne ütles ...

Oi, kuidas tahaks, et keegi pisikese sünni järel tooks kastiga proovida erinevaid riidest mähkmeid. Esimese lapsega (poisiga) sai erinevaid proovitud ja tahaks sügisel sündivale pisikesele edasi pärandada aga ei ole kindel kas poisile ja tüdrukule sama lõikega mähkmed sobivad. No ja seetõttu ei julge miskit lisaks osta :( kahjuks praegune varu ei ole piisav sünnist alates.

CV ütles ...

Kolm kommentaari tuli selle jutu peale. Sry, et sellise pika viivega, aga ma viskan pilgu siia ainult aeg-ajalt.

1. Ma olen saanud ootamatult palju halva alatooniga torkeid rõhuga sõnal "öko" kuna kasutan lapsel pestavaid mähkmeid. See on olnud tõeline üllatus, et see inimestele nii korda läheb üldse. Taustainfona mainin, et kasvatan last üksinda ja reisin väga palju/viibin lapsega kodust eemal palju.

2. Parim üllatus oli kui sõbranna isa tuli küsima infot pestavate mähkmete osas, sest tema pojal sündis laps ja ta tahtis katsikukingituseks mähkmeid osta.

3. Olen kasutanud lapsel sünnist saadik pestavaid mähkmeid, mis on "one size". See on müüt ja valed mähkmed, et vastsündinul ei saa neid kasutada. Lisaks sellele ei ole vaja üldse kastitäit mähkmeid koju osta. Plika on mul 9,5 kuune ning kodus on algusest peale olnud täpselt 26 pestavat mähet, millest jagub (ei pese iga päev, üle päeva pesen).