kolmapäev, 30. märts 2011

Leiud kaltsukast

Mina olen suur kaltsuka sõber. Enamus mu garderoobist pärineb kaltsukast. Eriti hea kui kaltsukas on hinnad nii odavad nagu seda väiksemates kaltsukates veel on. Lisaks riietele võib meie kaltsukast leida igasuguseid teisi vajalikke asju.
Näiteks nagu eile. Mu shoppingu tuur oli väga edukas - sain ühe korraliku talvekombe, fliisist aluskombe, paar mütsi, bodi... ja ühed uued Popolini mähkmekatted! Minu õnneks polnud teistel vist aimugi, milleks need mõeldud on.
Popolini mähkmekate
Panin kohe esimese masinatäiega need pessu ja peale tunnist kuivamist kolmnurkse marliga koos poisile alla. Lõige on väga mõnus - püksid istuvad suurepäraselt jalas. Suurust märgitud kahjuks pole aga tundub, et umbes keskmine suurus.
Tegu on väga pehmete ja veidi venivate mähkmekatetega. Materjaliks on PUL-kangas (55 % polüester), mis oleks nagu veidi sõre ja paistab isegi natuke läbi aga korralikult vettpidav. Krõpsud on mõnusalt laiad, hoiavad (praegu veel :P) korralikult kinni.
Sildil on kirjas, et mähkmekate on valmistatud Euroopa Liidus, mis minu jaoks teeb mähkmekatted veel paremaks. Mul on allergia Hiinas toodetud asjade vastu. Siinkohal peaks mainima, et isegi mu suurte lemmikute Fuzzibunzide sisemähkmel on silt küljes "Made in China". 
Üleval oleval pildil on mu eelmise aasta leid kaltsukast. Jällegi kord ühed uued mähkmekatted, isegi koos kasutusjuhendiga. Seda pintakuiva hoitoliina mul teiste asjade seast leida ei õnnestunud, kui seda üldse seal oligi.
Tegu on Soome firma Lebo PUL kangast mähkmekattega. Õhukesed ja pehmed kuid lõikelt nii imelikud, et väga tüütu jalga sättida. Selja peal pole kummi ja krõpsud jäävad nii imelikult külgedele, et mähkmekatet ei saa tihedalt lapsele ümber panna.
Oleme neid kasutanud loetud korrad ja kokku 3 korda olen neid pesnud. Hetkel seisavad sahtlis niisama, sest mõlemalt poolt on karedad krõpsud peaaegu lahti harunenud. Muidugi võiksin krõpsud kinni õmmelda aga kuna neid ei kasuta siis pole selleni veel jõudnud. Mõtlesin et harutan mähkmekatte hoopis lahti ja kasutan uute mähkmete õmblemiseks. Vaatab seda asja :)
On ju kaltsukad mõnusad!? :)

www.popolini.com/

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kaltsukad ON mõnusad! Minu mähkmekatted pärinevad suures osas just sealt, suurem osa inimesi ei taipa mis need on :D Täpselt samasuguseid olen minagi leidnud!

Karina

Katariina ütles ...

Seda parem meile kui teised ei taipa, kui väärtuslikud need on :)

Erin ütles ...

Aga kus need kaltsukad asuvad, kus lausa selliseid leide pakutakse? Ma kohe läheks vaataks oma silmaga :)

Katariina ütles ...

Kaltsukatega on juba nii, et siis ei leia kui otsid :D Aga usun, et mähkmeid võib leida just väiksematest kaltsukatest, kuhu tuuakse kaupa sorteerimata. Meil on kirikukaltsukas ehk Soomest annetatakse kirikule kasutatuid asju (riideid, jalatseid, mööblit, lasteatarbeid, nõusid jne) ning tulu läheb kõik kogudusele.