teisipäev, 7. juuni 2011

Puuvillased mähkmed

Ma ei mäleta, et pabermähkmetega oleks olnud seda muret (mõtlen siis seda, et pabermähkmega ei mõtle üldse nii palju kui palav lapsel mähkmega võib olla - kuigi tegelikult peaks just vastupidi asi olema) aga mida soojemaks läheb seda vähem tahan poisile mähet alla panna. Ja kui panen siis enamasti ainult puuvillased st ilma vettpidava kihita. Vajadusel panen peale kampsunist tehtud villapüksid (nt kärus päevaune ajal).
Käisin eelmisel nädalal kaltsukas ja leidsin jälle täiendust oma mähkmetele :D Seekord siis kahed Babykinsi vanemat tüüpi puuvillased ja ühed nimetud puuvillased mähkmed. Nimetud on poisile väiksed ja need saatsin ühele teisele pisikesele poisile kasutamiseks. Babykinsi omad on veidi vanamoelised - vöö kohas pole kummi ja kinnitus on ka omapärane. Aga mulle need meeldivad, sest mähkmed on väga imavad kuigi pole paksud. Kuna krõpsud on pikad siis vajavad veidi sättimist. Mähe ise on lõikelt sirge st eest ja tagant ühe laiune, seepärast olen kasutanud neid mõlemat pidi. Kui laps hakkab krõpse lahti katkuma siis on selja taha kinnitatavad krõpsud ainuke viis kuidas mähe jalas püsib.
Eleni kätetööst on meil kasutusel 2 puuvillased taskumähkmed ja ühed vanast kampsunist tehtud villapüksid. Need villapüksid on mu absoluutsed lemmikud, sest nende sääred on nii pikad, et põlved on sees ja pole vaja teisi pükse peale panna. Praegu jaman nende lanoliinitamisega, sest peale pesemist ei taha püksid enam  hästi pissit kinni pidada. Siiani olen hakkama saanud Ulrichi villaloputusvahendiga (mis sisaldab lanoliini) aga tundub, et pean "õige" lanoliini ostma... Pildil olevad karvased taskumähkmed on vettpidavamad kui õhukesest puuvillast taskumähkmed. Need on nii mõnusalt pehmed, mis sest et roosad :D
Lisaks mainitutele on meile veel kasutusel Lottiese pehmed froteest mähkmed. Need on L suurusele ja seega veidi suured poisile aga oleme neid ikkagi koos lisaimuga (nt marli) kasutanud. Lottiese mähkmepüksid on küll imavad aga lasevad pissi kergemini läbi kui Babykinsi omad. Olen ära proovinud ka Lottiese sisemähkmed - suurem froteest ja väiksem flanellist. Froteest on mõnusalt pehme ja imav aga flanellist mähe on kange ja mitte eriti imav. Froteest mähet olen isegi taskumähkmetes kasutanud ja see töötab väga hästi.
Paelmähkmed on ka suvel kuumaga hea valik. Aga et laps paelu lahti ei sikutaks, tuleks neile midagi peale panna. Kui mähkmekatet ei taha kuumuse pärast kasutada siis aluspüksid hoiavad ka mähkme kenasti paigal. Mina kasutan marlit kolnurkselt aluspükste sees. Hoiab suurema pissi kinni aga püksid saavad ka märjaks, nii et tean kohe kui vaja mähet vahetada.
Ka öösiti kasutame puuvillaseid mähkmeid. Enamasti poiss ei pissi aga kui pissib siis võtan märja mähkme poole öö pealt ära.

Kommentaare ei ole: