teisipäev, 17. jaanuar 2012

MioFresh

Sujuvalt Bambino Mio lainel jätkame... MioFreshi hoolduspulbrist olen ka varem rääkinud. Tootja info järgi peaks see tapma bakterid ja andma pesule/mähkmetele värske lõhna. Ma ise pole jõudnud seda proovida kuid Liis katsetas. Tema kommentaar sellele on järgmine:
Ühesõnaga sai soetatud 6.98 eest MioFresh hoolduspulber, kuna sügisel vahepeal oli niiske periood kui kütta veel polnud tarvis ja toas kuivavad mähkmed hakkasid eritama ebameeldivat lõhna. Koostist ma kuskilt pakendilt ei leidnud, kirjas on ainult Oxygen Based Bleaching Agent Greater than 30%, Anionic Surfacant Less than 5% (mida iganes see ka ei tähenda). Juhis ütleb: Masinpesul lisada 15ml MioFreshi + tavaline pesupulber, käsipesul 15ml vahendit 5 liitri vee kohta + tavaline pesupulber, leotamisel 15ml vahendit 5l vee kohta. Kasuta käesooja vett ja jälgi, et pulber oleks korralikult lahustunud. Leota vähemalt kaks tundi. Loputa korralikult jaheda veega.
Katsetasin kõigepealt masinpesu ja lisasin juhiste kohaselt 15ml + masinasse pesupähklid, pesin 60 kraadi juures ja pean tunnistama, et mitte mingit efekti see pulber minu jaoks ei omanud. Pärast pesu tekkis ikkagi tuppa õrnalt tajutav pissihais. Järgmise laariga katsetasin leotamise varianti: lahustasin pulbri vees korralikult ära ja viskasin mähkmed kohe sinna likku ning õhtul panin masinasse. Kuna ma kummikindaid ei kasutanud, siis käed olid pärast karedad ja punetavad, seega on tegu üsna kange kraamiga aga ka need mähkmed peale pesu haisesid. Et siis kokkuvõtlikult minu jaoks oli tegu mahavisatud rahaga, võib-olla mõni "nõrgema ninaga" inimene saab sellest kasu.

4 kommentaari:

vike ütles ...

Mulle Looduspere poest väideti, et pesupähkliga ei tasu üldse mähkmeid pesta, sest pidi kuidagi pissiga reageerima ning tekkima ebameeldiv lohn.

Kreete ütles ...

vat-vat, vike, hea teada. olen ka mõelnud sellele, et kas pesupähklikd mähkmetega sobivad. eelmise lapse ajal pesupähkleid veel ei kasutanud, mayeri geel tegi tööd. nüüd mõtlesin oma ajuga, et pesupähklid teevad valge hallikaks ja see mulle ei meeldi. saan loogiliselt muidugi aru, et vahet pole, mis värvi see mähe püksis on, aga mulle meeldib ikkagi kui valge on valge.
ühesõnaga aitäh info eest, ma siis jätan pesupähklid vahele.

Katariina ütles ...

Hmm, peaks Loodusperest järgi küsima, millele nende väide põhineb. Igalt poolt netist lugedes just soovitatakse pesupähkleid - ei jäta pesuvahendijääke mähkmetesse ega saasta loodust. Väga huvitav...

Katri ütles ...

Mina pesen pesupähklivedelikuga. Mähkmed on valged kui lumi (kakased kohad hõõrun sapiseebiga sisse). Aga see siis vedeliku kohta, päris pähkleid kasutanud ei ole.