kolmapäev, 11. juuli 2012

Mis asi on AI2?

Rääkisin eelmises postituses GroVia AI2'st ja võibolla tekkis kellelgi küsimus, et mis vahe on AIO'l ja AI2'l. Minul küll tekkis kui esimeste AI2 mähkmete otsa sattusin.
AIO - on inglise keelne lühend väljendist ALL-IN-ONE ehk kõik-ühes. See tähendab, et mähe on ühes tükis. Nagu pabermähkmed.
AI2 - on inglise keelne lühend väljendist ALL-IN-TWO, ehk kõik-kahes. Seega mähe koosneb kahest osast. Selle definitsiooni järgi võiks AI2'ks nimetada ka tasumähkmeid või kahe osalisi süsteeme (mähkmepüksid + mähkmekate) aga tegelikult tähendab see ,et kuigi mähe koosneb kahest osast, on need omavahel kinni. Tavaliselt kinnitatakse sisu mähkmekatte külge trukkidega. Aga on ka vormiõmmeldud sisudega, mis jäävad lihtsalt väga kindlalt mähkmekatte sisse. Ka hübriidmähkmed on AI2'd.
Kui kate ei saa mustaks, on võimalik sisu vahetades seda mitu  korda kasutada. See on kindlasti üheks eeliseks AIO ees, mis tuleb alati kogu kupatusega pessu panna. Teiseks eeliseks on kõik-kahes mähkmete kiirem kuivamisaeg.
Kuna AIO'sid on väga erinevaid (nt lappide süsteem nagu Imse Vimse AIO'l ja tongue-style nagu Bambino Mio AIO'l) siis on väga raske vahet teha kas tegemist on nüüd AIO või AI2'ga. Isegi tootjatel on erinevaid tõlgendusi terminite osas. Tegelikult polegi nimi oluline - peaasi, et mähe töötab :)
Mõned näited ka:
Flip AI2 (ka hübriidsüsteem)
Bitti Tutto (väga huvitavad sisemähkmed)
Rainforest Babies AI2
Baby BeeHinds AI2
SoftBums Echo
Best Bottom AI2

Kommentaare ei ole: