kolmapäev, 5. oktoober 2011

Hipsik 2.0 - oranž

  • AIO ehk kõik-ühes mähe (varem tervisemähe)
  • Vettpidavus 3 tärni (pakil kirjas nii)
  • Hingavus 3 tärni
  • Kuivamine 1 tärni
  • Materjaliks puuvill
  • Kinnitub krõpsudega
  • Vettpidavaks kihiks peidetud õhuke polüuretaan kiht

Kuigi Hipsik nimetab oranži AIO'ks ei ole see mähe kõik-ühes nagu teised. Erinevus seisneb sellest, et vettpidav kiht ei ole kogu mähkme ulatuses vaid keskel. Ehk siis seal, kuhu pissi tavaliselt tulema peaks. Iseenesestki mõista see alati nii ei juhtu - näiteks poisid pissivad nii ette, et vahel tundub nagu laseksid üle mähkme ääre. Sellest ka vettpidavus Hipsiku AIO'l 3 tärni 5st.
Uus AIO on imavam ja vettpidavam kui eelmised. Esimest korda võin öelda, et seda saab tõesti kasutada ilma mähkmekatteta. Aga kuna kasutatud on ainult puuvilla siis pikemal kokkupuutel vedelikuga hakkab see niiskust endasse imama. Et pikemalt kasutada siis võib lisaks panna kollase (sisemähkme). Sisemähkmega koos on AIO lausa superimav ja vettpidavus ka parem. Katsetasin 2 rätikuga (roheline) ning jäin tulemusega samuti rahule. Uus AIO kuivab ka natuke kiiremini aga toas kuivatades soovitan vahepeal mähet ringi keerata.
Suurustest pole ma täpselt aru saanud. Mul on oranž L suuruses. Poiss on hetkel 79 cm ja 9800 g. L jääb talle aga suureks. Vöökoht veel sobib aga mähe on liiga sügav. Võibolla on asi ka selles, et poisile sobivad madala lõikega mähkmed. Igatahes peenemate lastega peaks arvestama, et Hipsikud on kõrged (mähkmesügavuselt). Et õiget suurust saada olen esiosa pika kõpsuosa ära keeranud ja mähkme snappyga kinnitanud. Kahjuks ei taha see hästi püsida ning siis tõmbab jalasooniku liiga tugevasti vastu nahka. Mõnel korral on sellest jäänud randid nahale, muidu on soonik aga pehme.
Uutel Hipsikutel on esiosa veidi kõrgem, nii et saad riide keerata krõpsude peale ja pole ohtu, et need lapse nahka hõõruks. Krõpsud hoiavad tugevasti kinni aga on miniatuursed. Mulle meeldiksid laiemad krõpsud. Endiselt on Hipsikud väga õhukesed. Minu jaoks ei ole see aga üldse oluline ja seepärast arvan, et võiksid olla veidi paksemad. Siis oleks imavus parem ja vettpidavus samuti.
Uuendatud lõikes olen ma aga väga pettunud. See on liiga kitsas! Võrreldes teiste mähkmetega on Hipsik nagu noorem vend - pikk ja kõhna :D
AIO jaoks jalgevahe laius enam vähem sobib. Võrdlesin seda Kushiestega ja mõõt on peaaegu sama. Probleem on aga esiosa ja tagaosa laiuses. Esiosa võiks olla laiem, sest siis läheks mähe kauem jalga ja külje pealt oleks lekkekindlam. Pepuosa võiks olla ka laiem. Tundub, et suurem pepu sinna küll ära ei mahu.
Aga see on muidugi puhtalt subjektiivne arvamus. Üldiselt olen Hipsiku oranžiga rahul ja kinnitan, et see töötab ka (mitte nagu eelmised variandid)!

Hipsik Oranž kõik-ühes hind € 7.90

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tere,

Kas müüte mäleta

Miku_98@hotmail.com

Anonüümne ütles ...

Mähet vabandust