kolmapäev, 8. november 2017

Intervjuu Nupsiga

Täna räägin pikemalt Kariniga - Eesti oma moodsate mähkmete tootja. Aitäh aja eest! :)

Palun tutvusta, kes on inimesed Nups-mähkmete taga ja kuidas ning millal ettevõte alguse sai?
Hetkel on Nups mähkmete taga kaks inimest - mina ja õmbleja (tegelikult kaasamõtleja ja tootearendaja ka) Maarja. Ettevõtte rajamine sai alguse 2012. aastal ja sõprade-tuttavate õhutusel, et Eestis on seda toodet vaja. Mähkme teemasse süvenesin oma laste tõttu. Olen ise nelja lapse ema. Esimese lapsega sai kasutatud rohkem ühekordseid ja harjutasin varakult potile tavaliste aluspükste abil. Teise lapsega hakkasin vaikselt huvi tundma teiste võimaluste osas last mähkida. Olid olemas marlid, kuid enamasti kasutasin öko ühekordseid mähkmeid. Kolmanda lapsega kasutasin ka veel öko ühekordseid, kodus proovisime varakult potile harjutamist ning tundsin puudust just sellistest pükstest, mida potitamisel kasutada. Viimase lapsega jõudsin ikka päriselt riidest mähkmete kasutamise juurde, ka õues ja öösel kasutasin. Isegi reisimine oli võimalik 100% riidest mähkmetega, kui oli olemas pesemisvõimalus pikemal reisil. Mõjutas muidugi ka see, et meid oli sõpruskonnas mitu ema koos, kes seda teed läksid. Uute mähkmete valik tundus tol ajal kuidagi väike, otsisin ka nn. teise ringi tooteid, aga ikka jäi nagu väheks. Ja muidugi oli hasart ja soov erinevaid variante proovida. Nii kogemata leidsin Soomest ema abil PUL kangast ning siis tegin ise lapsele mähkmekatted. Ja ka erinevast kangast sisusid. Ja kui laps hakkas kõndima ning tekkis vajadus pükste järele, hakkasin nuputama ja õmblema erinevate sisude ja lõigetega pükse. Ja kuna püksid ja katted jõudsid sõprade kaudu ka laiemalt kasutusse, siis tuligi idee proovida. Nüüd küll ise oma lastega tootearenduses kaasa lüüa ei saa, tuleb usaldada teisi emasid, aga mõtteid on palju. 

Kust tellite kangad mähkmete õmblemiseks?
Suurem osa kangastest tuleb ikka Soomest, oleme tellinud ka Ameerikast, kuid Euroopast on lihtsam. Sisude kangad on mitmed ka Eesti oma kangatootjalt meie tellimusel tehtud. Ekstra tellimine on kokkuvõttes soodsam, aga samas korraga tuleb palju tellida. Otsime ka endale veel Euroopas tootjat, kes teeks meile meie oma disainiga kangaid. Teeme nüüd koostööd noore kunstnikuga. 

Hiljuti uuendasite tootevalikut. Mida huvitavat on veel oodata?
Kuna on tulemas talv ja vähe rahulikum aeg, siis vaatame üle kogu oma toodangu ning viime sisse ka mitmele olemasolevale tootele paar muudatust, et ikka parem ja mugavam kasutada oleks. Samas kohe-kohe peaks välja jõudma uued kuju ja piltidega söögipõlled (varrukateta). Lisaks on valmis ja testitud ka taskumähe, mähkmete hoidmiseks kott ning potitreeningumähe. Mõtteid on tegelikult palju ning ka jõuludega seoses. Vaatame, mis valmis ja testitud saavad.

Milline on Sinu kogemus riidest mähkmetega?
Sellele küsimusele vist sai vastus esimese küsimuse all ära antud. Olime jah oma perega täiega fännid ning kasutasime lõpuks kogu aeg. Ka mees sai hakkama vahetamisega :) 

Millised mähkmed on/olid Sinu lemmikud?
Kõige rohkem meeldis mulle kasutada siiski katteid, marlit koos ekstra sisuga. Kõik-ühes niiväga ei sobinud ning taskumähkmed vahel tikkusid rohkem lekkima. Ja kate eraldi meeldis ka seetõttu, et alati ei pidanud see pessu minema, jäi kuivaks ja sai ainult sisu ära vahetada. Siis kui hakkasin pükse tegema, siis tegin pigem jah sellised kõik-ühes, siis oli lihtsam jalga tõmmata. Kahjuks ei saa ise enam mähkmeid testida ja katsetada. 

Miks peaksid lapsevanemad valima Nups mähkmed :) ?
Nups on Eesti toode :) Ja arendatud siin samas Eestis oma lapse peal. Kindlasti on see väga oluline meie tarbijale, et on oma toode. Kuna oleme kohapeal, siis on kõikidel kasutajatel võimalik pöörduda meie poole otse, küsida nõu ning anda ka tagasisidet. Oleme tulnud vastu ning õmmelnud beebi mõõtude järgi pükse, kui meie poole on sooviga pöördutud. Meie tooted saavad alati testitud, enne kui müüki paiskame. Aga see muidugi ei ole piisav. Kuna kasutajad ja ootused on erinevad, siis ootame kõigilt ka tagasisidet. Ja me töötame ikka selle nimel, et toode oleks hea ja mugav kasutada, loodussõbralik. Püüame ka hoida hinna nii soodsa, kui tootmine seda lubab. 


Aitäh Karinile aja eest :) Ja edu edaspidiseks!

Koduleht: https://www.nups.eu/

Kommentaare ei ole: