kolmapäev, 26. jaanuar 2011

Hipsik vol.2

Järgnev postitus ei ole reklaam kuigi osalt on see ju kinni  makstud :P Ehk siis räägin jälle  Hipsikutest. Tähelepanelikum lugeja märkas, et Hipsiku tootjad tegid ettepaneku testimiseks saata üks mähe ja loomulikult olin ma nõus. Peale lühikest info vahetamist saadeti mulle ilus pakk, mis sisaldas 1 tervisemähet, 1 õhemat rätikut, 1 paksemat rätikut ning 1 helkurit. Viimane rändas kohe kõige vanema tüdruku lasteaia jope külge - rõõmu kui palju! Aitäh!

Hipsiku paksem rätik
Alustaks rätikutest. Esiteks on mu meelest imelik öelda mähkme kohta rätik. Nagu paneks lapsele köögirätiku alla :) See selleks.  Õhuke rätik on lihtsalt tükk õhukest flanelli. Naha vastas mõnusalt pehme, lisaimuks üksi aga liiga õhuke. Paksem rätik on mitmekordsest riidest (puuvillane) ja väga imav - just seepärast ka minu üks lemmikuid. Kui õhemat rätikut saab kasutada näiteks ka ilmlapina või pudipõllena siis paksem on eelkõige mähe. Kiidaks veel rätikute parajat suurust, mille tõttu ei jää see kokkuvoldituna liiga suur ega paks. Äkki 1,5-2 aastasele jääb jälle väikseks...?Uuel täiustatud Hipsikul silmaga märgatavaid erinevusi pole peale jalaosa soonikul puuduvate satside. Väidetavalt peaks olema mähe nüüd vettpidavam. Päevaseks kasutamiseks koos paksema rätikuga on mähe täiesti sobiv aga täielikult vett pidav see pole. Pikema une ajal või öösel on vaja kasutada mähkmekatet lisaks. Kindlasti tahaks kiita mähkme imavat kangast, mis imab koheselt. Samuti on see mõnusalt pehme naha vastas.
Viriseda võiks ehk krõpsude üle. Et krõpsude teravad ääred lapsele haiget ei saaks teha võiks olla riide äär rohkem üle. Samuti võiks piha osa olla laiem/kõrgem - siis istuks mähe lapsel kindlamalt jalas. Pisikestel ei ole ju puusasid kuhu taha mähe püsima jääks.
Peale mitme kordset pesemist on mu uus S suuruses Hipsik peaaegu sama suur kui vanemat tüüpi S mähe. Kuigi poiss on kasvanud, tundub mulle siiski, et mähe on päris omajagu pesus kokku tõmmanud. Arvasin, et 60 kraadi on mähkmetele liiga palju aga pesemisjuhendi järgi täiesti lubatud, seega on see lihtsalt midagi millega peab arvestama. Aga arvestades seda kui palju olen oma Hipsikuid pesnud siis julgen väita, et mähkmed peavad kauem vastu kui 50 pesukorda.
Ära oleme proovinud ka Ulakad ehk siis õhuvannipüksid. Soovitan kõigile! Nii mõnusalt pehmed ja vahvad lapsel jalas. Sääre osa võiks olla veelgi pikem, sest ei taha ju panna teisi pükse nende peale aga lapsel võib hakata külm. Igatahes, mina olen Ulakatest vaimustuses :)

4 kommentaari:

Pipiriinu ütles ...

Tere!
Leidsin su blogi kuna püüan ka ise hakata kasutama korduvkasutatavaid mähkmeid, kuid siiani olen kogenud mitmeid tagasilööke :), sh ka Hipsikutega. Olen nüüd kaks korda kasutanud ja mõlemal korral on põnn saanud vaid tunni kanti magada kui end märja tagumikualuse tõttu ärkvele nutab. Esimesel korral panin vaid hipsiku, siis oli muidugi lina ja tekk ka ikka tõelises loigus, teine kord katsetasin Sinult saadud mõtet - panin pealsimähkme peale, erinevus siis oli vaid selles, et lina ja tekk jäid kuivaks, kuid laps ärkas jälle pärast tunnikest tudumist märja tagumikualuse peale üles. Sama jama on mul olnud ka marlidega - need saavad nii märjaks, et äratab lapse üles. Oskad Sa kommenteerida?

Katariina ütles ...

Tere!
Aitäh küsimuse eest! Kirjutan järgmises postituses, mida võiks katsetada kui laps märja mähkme peale ärkab.
Tervitades,
Katariina

Pipiriinu ütles ...

Veel palun selgitust...mis nende ulakate mõte on? Nad ei ima, ega? Ehk et sama hästi võib ju lihtsalt mingeid tavalisi puuvillaseid pükse kasutada ja lasta need lapsel märjaks lasta?

Katariina ütles ...

Jah, täpselt nii :) Rõhutaksin seda, et Ulakad on mõeldud aluspükstena st palja ihu peale. Pisikestele on ju nii raske leida aluspükse, enamus on mõeldud pabermähkmete peale.
Tervitades,
Katariina