teisipäev, 19. aprill 2011

Pikem jutt Bambino Mio mähkmetest

Eestis vaat et kõige levinumaks mähkmetootjaks on Bambino Mio. Nad müüvad lihtsat prefold +mähkmekate mähkmesüsteemi. Lisaks mähkmetele leiab nende toodangu seast veel ujumispüksid, mähkmepaberi, mähkmeämbri, mähkmekoti, pesukoti, pesu- ja hoolduspulbri spetsiaalselt mähkmetele, potitreeningupüksid, niisked salvrätid jne. Kõik tooted on loodussõbralikud ja enamiku leiab ka Eesti poodidest.
Prefoldid on tehtud tihedalt kootud puuvillast. Need on märksa paksemad kui on Kreenholmi marli-prefoldid ja imavad selle võrra loomulikult rohkem. Mähkmekate meenutab veidi õhukest kummi, kuigi venib ja on soojem katsudes. Eesti keelsel Bambino Mio lehel on kirjas, et mähkmekatted on "valmistatud väga pehmest polüester puuvillasest riidest, mis on segatud lameda villaga". Samas kui inglise keelsest võib hoopis lugeda, et "made from a super soft fabric and a water resistant wipe clean inner surface". Mina tõlgiksin sedasi, et mähkmekatted on tehtud väga pehmest riidest ja veekindlast puhtaks pühitavast seesmisest kihist. Jalaavad (gussets) on tehtud sügavad, minu arust natuke liigagi. Mähkmekate ei hoia väga ilusti jalas aga sellegipoolest lekib harva.
Ostsin esimesele lapsele Bambino Mio proovipaki, mis sisaldas ühte mähkmekatet suurusele 9-12 kg ja ühte suurus 2 puuvillast mähet. Kui poiss pisike oli siis ostsin kahed vastsündinu mähkmekatted veel. Need ei tundu nii kummised - võibolla on nad veidike muutnud oma toodangut.
Mähkmekate on korralikult vettpidav ka pärast mitut-mitut pesu ning krõpsud hoiavad endiselt kõvasti kinni. Kahjuks on krõpsud aga väga kõvad ja ülemine krõpsu äär tahab natuke rulli keerduda. Mina jätan alati veidi nelinurkset mähet mähkmekatte äärest üle. Siis on kindel, et lapsel nahka ei hõõru. Suurus 2 prefold on nii suur, et muudmoodi ei saagi :D
Üldiselt Bambino Mio mähkmed ja mähkmekatted töötavad nagu vaja. Meil ei ole peput hauduma ajanud aga olen kuulnud paari ema selle üle kurtmas. Ainult krõpsudega peab olema ettevaatlik!


http://uk.bambinomio.com/
http://ee.bambinomio.com/

Kommentaare ei ole: