kolmapäev, 27. aprill 2011

Paelmähkme sidumine

Sain katsetamiseks paelmähkmed. Aitäh Margitile, kes need mulle laenas. Paelmähkme sidumine polegi nii raske kui alguses tundub. Olen mitu korda saanud korralikult need isegi oma aktiivsele 11 kuusele jalga (et ta paremini paigal püsiks olen pidanud mänguasja vms kätte andma). Vabandan, et pildid kehvakesed said - poisil oli parjasti väga lõbus tuju ja ta sikutas pidevalt nukut või paelasid :D
  1. Võta paelmähkmel paeladest kinni, hästi mähkme lähedalt ning tõsta üles. Aseta see kahekordselt maha, nii et peenem ots jääb sinu poole. Silu veidi, et ilusti sirgelt oleks
  2. Pisema lapse puhul voldi ülemine äär kahe korra (jäta see vahele kui tegu on suurema lapsega).  
  3. Aseta paelmähkme keskele ristkülikuks volditud nelinurkmähe (või millist sisemähet soovid kasutada). Mina kasutasin Imse Vimse marlit.
  4. Aseta laps mähkmele Nagu näha siis kasutasin nukku - mähkmekandja poleks nii kaua paigal püsinud :D  
  5. Keera sisemähkme alumine serv üles lapse kõhule.  
  6. Venita paelmähkme ülemise serva nurgad lapse kõhule, nii et mähe jääks tihedalt lapsele ümber. Hoia neid ühe käega paigal.  
  7. Teise käega tõsta paeltega serv üles lapse kõhule, kõige peale.  
  8. Vii paelad ükshaaval lapse selja tagant läbi, vajadusel hoia ühe käega mähet kõhu peal paigal.  
  9.  ...ja nüüd seo paelad lapse kõhule kokku. Valmis!

Paelmähe ise ei pea pissit üldse kinni. Koos paksema sisemähkmega saab neid küll ka mähkmekatteta kasutada. Mina pole neile veel üritanud midagi peale panna aga usun, et kogu krempel kokku jääb parajalt suur. Olenemata sellest on paelmähet hea kasutada just villaheidepükste all - püksid ei saa kindlasti kakaseks ja mähe ei liigu paigast ära kui pükse jalga paned. Paelad võiksid olla ka venivad, muidu võib juhtuda, et seod lapsele liiga kõvasti ümber. Mähe ise on küll mõnusalt veniv (kootud) ja pehme.
Disana paelmähkmeid on Eestis müügil Looduspere ja Murumuna poes, Engeli paelmähkmeid leiab
>Terve Valiku
 ja Villapai poest.

Kommentaare ei ole: