kolmapäev, 24. august 2011

Pesumasina puhastamine

Kui peale pesemist pesu haiseb imelikult või lausa halvasti, on see märk, et pesumasin vajab puhastamist. Pesumasinasse tekitab halva lõhna niiskus,  mis sinna on kogunenud ning ladestunud pesuvahend. Siin mõned lihtsad nipid, kuidas peaks pesumasinat hoidma ja puhastama korra päevas:
  1. Võta pesu masinast välja kohe kui masin on pesemise lõpetanud.
  2. Jäta pesumasin uks/kaas lahti või praokile.
  3. Korra nädalas pese niiske lapiga pesumasina ust/kaant ning sisemisi pindu ja eemalda sinna jäänud pesuvahendi jääid.
Leidsin hea artikli Õhtulehest, kus räägib pesumasina puhastamisest. Uuematel masinatel on mõnel juba olemas "puhastamise tsükkel" aga vanemaid peaks korra kuus kõige kuumema programmiga ning sidrunihappe või selleks mõeldud vahendiga pesuta läbi pesema. Kindlasti vajavad puhastamist ka pesumasina filtrid.

Lõik artiklist:
Pesumasina filtrit peaks puhastama paar korda aastas. Kui kasutate pesumasinat väga sageli või kui teil on kodus mõni karvane lemmikloom, tasub filtrit kontrollida iga paari kuu tagant. Umbes filtri, madalatel temperatuuridel pesemise ning pesuvahendites sisalduvate ainete pärast masina sisepinnale tekkiv sete võib ajapikku hakata halba lõhna tekitama. Lõpuks jääb ebameeldiv kopituslehk isegi pesule külge.
Tee nii: Puista pesumasina pulbrisahtlisse paar supilusikatäit sidrunhapet ja pane tühi masin tööle kõige kuumema vee programmiga. Loputa lühikese programmiga. Küüri hoolikalt puhtaks ka pulbrisahtel, vajadusel kasuta näiteks vana hambaharja, et kõik uurded korralikult puhtaks saaksid. Hambahari võib ära kuluda ka filtri puhastamisel. Kui puhastad pesumasinat korrapäraselt, kestab see kauem ja masinast võetud pesu lõhnab alati värskelt – ka siis, kui loputusainet pole kasutatud.

Meie puhastame pesumasinat seest regulaarselt, sest meil on pruun vesi ja see määrib hirmsasti pesumasinat (lisaks kõigele muule, mis veega kokku puutub). Aga pesuta läbi pesemist pole ma siiani teinud. Kuna ostsin looduslikuma pesuvahendi, siis tegin enne sellega pesemist korraliku pesumasina puhastamise. Seekord siis käivitasin tühja pesumasina 90 kraadise pesuprogrammi ja sidrunihappega ka.
Riidest mähkmetele sobilikest pesuvahenditest räägin ka lähiajal :)

Kommentaare ei ole: