esmaspäev, 17. oktoober 2011

Nipid Popolinilt

Ostsin S (3-9 kg) suuruses Popolini EAsyFix AIO. See oli uus komplekt, koos sisemähkmega. Pisem variant on õhem ja kuidagi mõnusam. Kasutanud seda pole kuid proovisin pojale jalga - keskkohast läheb kenasti aga mähkmekõrguselt jääb varsti väikseks. 3-4 kg lapsele jäävad vist jälle kole suureks ja possakaks. L suuruses Popolini AIO'de arvustuse leiad SIIT.
Mähkme ümber oli paber juhistega. Sisemiselt küljelt leidsin need 10 käsku (kirjas on: commandments :P) rõõmsaks mähkimiseks (üleüldised, mitte ainult AIO kohta käivad):
  1. Enne esimest kasutamist pese mähkmed üle. Maksimaalse imavuse saavutavad mähkmed peale 3-4 pesu. Kinnita krõpsud enne pesemist, et teised esemed sinna külge kinni ei jääks.
  2. Veendu, et mähkmekate katab sisemähkme täielikult, et tagada täpne (accurate) vettpidavus.
  3. Päevaaeg vaheta mähet iga 3-4 tunni tagant. Kasuta lisamähet (liner) imavuse suurendamiseks. Kui kate ei hoia lekkeid ära isegi kahe sisemähkmega, siis proovi äkki on sul vaja järgmist suurust mähkmekatet.
  4. Alati kasuta mähkmepaberit kaka püüdmiseks.
  5. Pane kasutatud mähkmed ämbrisse aga ära jäta neid sinna kauemaks kui 3 päeva (hallituse oht!).
  6. Mähkmeid võib pesta 95 kraadiga. Energia säästmiseks soovitame pesta 60 kraadiga ja tavalise pesuprogrammiga. Palun eelista "sensitive" (tundlikule nahale, lastele või allergikutele mõeldud) ja looduslikke pesuvahendeid - nii kaitsed sa oma last, pesu ja keskkonda. Mähkmed muutuvad pehmemaks kui lisad viimasele pesutsüklile äädikat. Kuivata tsentrifuugis 1000 pm (pööret minutis) juures. Ära kunagi kasuta loputusvahendeid!
  7. Raskeid plekke aitab eemaldada sapiseep. Lase sellel mõjuda enne pesemist. Heledaid plekke aitab eemaldada kui lisad pesupulbrile sapiseepi (30 ml ühe pesumasinatäie pesu kohta).
  8. Kuivatit kasuta keskmisel temperatuuril. Pea meeles, et kuivati sage kasutamine võib tekitada kanga enneaaegset kulumist.
  9. Mähkmekatted vajavad pesemist peale igat kasutamist, enamikul juhtudest külma veega loputamisest piisab. Pese neid keskmiselt korra nädalas 60 kraadises vees. Ära kunagi kasuta valgendajat! Tähtis: kuivatis kuivatamine, väänamine ja kuumal radiaatoril kuivatamine võib kahjustada kangast. Pärast pika ajalist kasutamist võib mähkmekate kaotada oma vettpidavuse õmbluskohtadest. Seda saab parandada lanoliinitades õmbluseid. Pane lanoliini otse õmblustele ja kuivata kohta õrnalt fööniga. Pärast kuue kuulist kasutamist peaks mähkmekatteid vahetama hügieeni huvides.
  10. Meie mähkmed on disainitud kestma keskmiselt 200 pesukorda. Eeldades, et jälgitakse pesemisjuhendit ja ostetakse soovitatud 20 mähet, me garanteerime, et mähkmed peavad vastu kuni laps õpib ise potile käima, v.a. loomulikud kasutus/kulumisjäljed.
Väga imelikuna tundus mulle soovitus kasutada mähkmekatet maksimaalselt 6 kuud. Küsisin Popolinist järgi ja nad ütlesid, et ei pea katet peale 6-kuulist kasutust ära viskama. Soovitus käib rohkem selle kohta, et katted on liiga tihedas kasutuses ja kaotavad nii oma vettpidavuse (st materjal väsib ära).

NB! Mikrofliisist ja teiste 100% sünteetilisest kangast mähkmete pesemiseks ära kasuta (sapi)seepi! Selle EasyFixi sildil on muidu kirjas et imav osa on tehtud 100% PES-ist ja nagu aru sain, siis see peaks olema polüestri ja puuvilla segu.

6 kommentaari:

Berit ütles ...

Võib-olla rumal küsimus, kuid miks ei või mikrofliisist ja teiste 100% sünteetilisest kangast mähkmete pesemiseks kasutada sapiseepi?

Katariina ütles ...

Rumalaid küsimusi pole olemas :)

Seep ummistab kanga poore, seepärast ei soovitata riidest mähkmete pesemiseks kasutada suure seebi sisaldusega pesuvahendeid, sh seepi. Ummistus võib kanga vettpidavaks muuta, mis on vastand näiteks mikrofliisi ülesandele. Kui kasutada suurevee kogusega loputust või lisaloputust, siis ei tohiks probleeme olla.

tikker ütles ...

mina tulin täpselt sama asja küsima... no selge siis. ma olen ikka kasutanud, kui plekid on, ka mikrokiul ja fliisil - siiani pole mingeid anomaaliaid täheldanud :P

tikker ütles ...

kusjuures mul poiss lasi just täpselt sama mähkme täis. mul küll L suurus, poiss on juba 11 kg. aga tõesti, s*taplekid pühast vaimust just välja ei tule, mida ma siis kasutama peaks, kui sapiseepi ei soovitata? ma praegu lihtsalt loputasin tavalisest põhjalikumalt :P

Kadi ütles ...

kas liner on lisamähe? lineri ülesanne on minu teada sama, mis mähkmepaberil. või on erinevaid linereid erinevate funktsioonidega?

Katariina ütles ...

tikker, mina olen ka siiani edukalt taskumähkmeid sapiseebiga pesnuda. Välismaal vist kasutatakse seda vähe, igatahes seep ei ole riidest mähkmete pesemiseks soovitatav. Aga kuna need soovitused on Popolini kirjutatud siis peaksid ka Popolini AIO kohta käima :)

Kadi, oled õigesti aru saanud. Ma ise tõlkisin selle "lineri" seal lisamähkmeks/imuks, sest see sobis paremini konteksti. Seal kasutatud ingl k pole kõige korrektsem.