teisipäev, 28. veebruar 2012

Hea või halb?


Ma ei teagi, kas videos näidatud indokaatori lisamine mähkmele on hea või halb. See on ju hea kui emad tihemini mähkmeid vahetavad. Samas on jabur loota, et peale igat pissit hakataks pabermähet vahetama - lisaks on see veel loodusele koormav. Pampersi poliitikat tundes siis panustaksin hoopis müügi suurendamise peale. Mida tihemini vahetad, seda rohkem mähkmeid läheb ju vaja!
Tahan veel oma viimast "leidu" jagada. Nimelt sattusin Keskkonnaameti lehel tuuseldades lugema trükist "Ferda vähendab prügi". Selle kõige viimasel lehel on kirjas, et pabermähe laguneb 75 aastaga. Minul tekkis kohe küsimus, et kuidas nad sellise arvu said. Igal pool välismaistes uuringutes on arvuks 450-500 aastat. Küsisin siis neilt järgi :)
Sain vastu väga viisaka kirja, milles seletati, et nemad mõtlesid selle 75 aastaga seda, et siis on mähe nii lagunenud, et kätte võtmisel pudeneb tükkideks. Pabermähkmed tegelikult täiesti ei komposteerugi vaid SAP ja vettpidav kiht laguneb hästi-hästi pisikesteks tükkideks ning meie ja loomad-linnud sööme selle pärast endale sisse (sama ka näiteks kilekotiga). Samas pidid olema paljude tänapäeval kasutatavate materjalide komposteerumise aeg spekulatiivne. Komposteerumine oleneb ju väga paljudest teguritest.
Nii et, valige riidest mähkmed :D

4 kommentaari:

Kadi ütles ...

jah, Jaapanist Eestisse kolides ma imestasin, et kuidas nii, kuidas mähkmetel indikaatorriba ei ole? et kuidas ma siis aru saan, kui mähe märg? sellega harjub väga kiiresti ära ja vahetasin ikka iga pissiga. planeet küll kannatas aga lapse pepu selle keemilise kompressiga kannataks ka... süda jäi rahule alles riidest mähkmeid kasutades... kui juba, siis pangu see indikaator ja palun, emmed, vahetage oma lastel mähkmeid :)

Liis ütles ...

Oh jah... ma siin tegin vahepeal jälle arvutusi näitamaks, et riidest mähkmed soodsamad on. Selle peale teevad enamus suuri silmi, et "mul küll päevas üle kolme pabermähkme ei lähe, miks sa kuus panid?". Päevas KOLM mähet! KOLM! Ehk siis üks on 8 tundi all... no andke andeks, see on rõve.

Katariina - kas Sa GroViat oled arvustanud? Ma ei leidnud igatahes. Sain ühe ja olen väga rahul.

Katariina ütles ...

Kadi, kindlasti pooldan ka mina tihedat mähkmevahetust. Samas, peale igat pissit mähet vahetades pole ikka pabermähkmel mõtet - siis juba riidest mähkmed. Mida ma nagunii soovitaksin :D

Liis, GroViat me otseselt kasutanud pole. Ma ise ka nüüd hankisin ühe AI2 ja selline tutvustav postitus tuleb kindlasti. Poisil kärusse (mis küll 70% juhtudel on kuiv) ja pikemal autosõidul panen veel mähkme alla, seega on lootust ka kasutamist arvustada :D Võin aga ära öelda, et GroVia istub jalas väga kenasti ja on tõesti imeõhuke mähe. Riiete alla ideaalne!

Anonüümne ütles ...

Varsti jõuame selliste pabermähkmeteni, mis on varustatud mingi kiibiga, mis sõnumiga emale teatab, et aeg on mähet vahetada. See pole tegelikult üldse naljakas.
Karina