laupäev, 8. veebruar 2014

Kaltsukatuur vol. 1

Kohalikus kaltsus käies tuulan alati kastid läbi lootuses riidest mähkmeid leida. Kuna meile tuleb kaup Soomest, siis kõige rohkem leiab Imse Vimse pisemaid ja ise õmmeldud mähkmeid.  Ühe korra oli seal isegi riidest rinnapatju. Väga ilusad - ühelt poolt pitsiga.
Rohelisi taskukaid oli algselt kolm. Ühe saatsin Elenile kasutamiseks. Tegu on iseõmmeldud taskukatega, pealmine kiht on õhukesest PUList ja sisemine puuvillane. Ees on isegi suuruse märgis (M/L). Sisud tunduvad olema õmmeldud paksemast froteest (kasutatud froteerätik äkki). Neljakandiline on kahekordsest froteest, ühes ääres mustri rida (seepärast ka pakun, et tegu oli endise rätikuga). Kehakujuline sisu on ka kahekordsest froteest, mõlemale poole on peale õmmeldud kiht õhukest puuvillast riiet.

Sinine ja kollane taskumähe on natuke väiksemad kui eelmised. Sees on sinisel pehme sünteetiline riie, kuid mitte fliis. Kollasel paksem fliis. Sellel on ka huvitavad viltused krõpsud. Lõige tundub mõlemal olema päris hea.
 Järgmisena on paljukasutatud iseõmmeldud taskukad. Rohelisel sees puuvillane riie, kollasel õhuke kulunud fliis. Arvan, et tegu on L suuruses mähkmetega. Ülevalt hästi laiad ja seepärast sobivad pontsumale lapsele.
Paljudel taskumähkmetel pole sisusid kaasas. Mõnel on hoopis iseõmmeldud sisu või Imse Vimse kontuurmähe taskus. Ma ise pole proovinud aga tundub, et sedasi oleks võimalik pisikesi kontuurmähkmeid kauem kasutada. Pildil on aga 2 kehakujulist mitmekordsest puuvillasest sisu, üks valge ja kaks siniseruudulist väiksemat flanell mähet ja 5 fliisist linerit.
Ise õmmelduid mähkmeid leiab meie kaltsust palju. Kõiki ma ära ei osta - mõnedel on lõige väga vilets (vähemalt peale vaadates), mõnedel õmblemine pooleli, mõned väga suured, mõned ostab õde või õemees jne. Sellele vaatamata ajab mu mähkmesahtel üle :D

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Minule saadetud roheline mähe toimib väga hästi. Puuvill on hea lollikindel materjal.