laupäev, 3. oktoober 2015

Raamatuarvustus "Laps varakult potile"

Siit tuleb mu esimene raamatuarvustus. Loodetavasti tuleb trükki veel raamatuid, millest kirjutada :)
Tegu on siis Kristi Lõbu raamatuga "Laps varakult potile". Selguse huvides märgin ära, et tunnen autorit isiklikult, raamatu laenutasin raamatukogust ja juba pool aastat tuleb mu mailile meeldetuletus, et raamat on tagastamata :D Kui nüüd võiks arvata, et arvustus tuleb väga põhjalik, siis eksite. Lugesin küll raamatu läbi aga olen palju unustanud. Kuna täna hommikul oli jälle uus tagastamis meeldetuletus postkastis siis otsustasin, et nüüd kirjutan küll arvustuse ära ja esmaspäeval viin raamatu tagasi.
Osta saab raamatut Apollost
Raamat ei ole küll paks aga see eest põhjalik. Kellele pikad tekstid ei meeldi, siis lohutuseks võin öelda, et raamatus on ka palju (suuri) pilte, seega mingit lohisevat teaduslikku juttu ei tasu karta. Kaetud on kõik võimalikud teemad lapse potitamise kohta - miks potitamisega võimalikult vara alustada; kuidas potitati meie vanemaid ja meid; millal on õige aeg potitama hakata; abivahendid; mähkmetest lühidalt (k.a riidest mähkmetest); kuidas last potile harjutada; mitme ema potitamislood ja küsitlustulemused (jm).
Ma arvan, et igale lapsevanemale on see kasulik lugemine. Eriti aga neile, kes pelgavad last mähkmeta hoida ja/või on stressis lapse potistreigi või potitamisega alustamise pärast. Kuigi põhirõhk on võimalikult varajasel potitamisega alustamisel, saab raamatust ka potitreeningu jaoks vajalikke nippe ning nõuandeid. Minule avaldas eriti muljet Liisa lugu, kes oma teist poega mähkmevabana hoidis. Kõik tema kirjeldatu tundub nii loomulik ja puhas - midagi millega mina, riidemähkmete kasutajana, päriselt teha järgi ei suudaks aga pooldan igati.
Kõige olulisemaks Kristi raamatu puhul pean mina nõuannet, mis kumab läbi terve raamatu, et potitamine peab olema nauditav nii lapsele kui ka emale. Kui kumbki osapool selle protsessi pärast stressis on, ei ole tulemusi. Seega võtke vabalt aga arvestage ka sellega, et lapsed ON võimelised varakult oma hädasid kontrollima :)

Kommentaare ei ole: