kolmapäev, 6. aprill 2011

Riidest mähkmete aksessuaarid

Koos moodsate riidest mähkmetega on läinud terve mähkmemajandus moodsaks. Üritan tutvustada kõike, mis peaksid riidest mähkmete kasutamise lihtsamaks tegema või mille järgi võib mingil  mähkmeperioodil vajadus tekkida. Kuigi tihti liigitatakse need must have (tõlge: kindlasti vaja/peab olemas olema) alla siis mina paneks "osta vajadusel" alla :D
Snappy või haaknõelad
Nelinurksete ja kinnituseta kontuur/vormiõmmeldud mähkmete kinnitamiseks saab kasutada snappyt või haaknõelu. Haaknõelad võivad olla minu arust ohtlikud ning neid kasutatakse tänapäeval väga vähe. Snappyga kinnitada on mugav aga et paremini püsiks peaks peale panema kas aluspüksid või mähkmekatte. Samuti võib snappy ajapikku teravate naksudega mähkme katki teha.
Mähkmeämber
Mustade mähkmete hoiustamiseks kuni pesuni. Ämbrisse võid panna vett, millesse võid lisada soodat või teepuuõli. Sobib ükskõik milline nõu, soovi korral kaanega. Näited: Bambino Mio, Popolini
Mähkmekott
Mähkmekott on mõeldud mustade mähkmete hoidmiseks kui oled kodust väljas. Kotid on tehtud vettpidavast materjalist vältimaks teiste asjade märgumist ning kinnitused (lukk, trukid) hoiavad ka haisu koti sees. Ainsaks miinuseks on ehk see, et kotti peab pesema. Mõned näited: Leslie's Boutique, Kissaluvs, Jamtots, Baby Beehinds, Popolini, Mam Design
Mähkmepaber
Mähkmepaberit kasutatakse, et mähkmed ei saaks kakamise korral nii mustaks. Tavaliselt võib mähkmepaberit koos mustusega ka WC potist alla lasta ning mõnda saab ka mitmekordselt kasutada (pesumasinas pesta). Hoiab lapse pepu kuivana. Müüakse ka riidest liner'id, millel on sama põhimõte. Näited: Imse Vimse mähkmepaber, Popolini siidipaber ja Imse Vimse riidest variant
Madratsikaitse
Kui kardad lekkimiste korral madratsi märgumist siis selle vastu kaitseb madratsikate. Kile krabiseb ja on umbne, selle asemel võta parem PUL-kangast kate, vilditud kate või koo ise näiteks villaheidest. Mõned kasutavad lapse külje all ka lihtsalt lambanahka.
Riidest "salvrätid"
Kui mähkmed on riidest siis võivad ka "salvrätid" riidest olla :) Pisikesed rätikud, mida võid kasutada ükskõik milleks - pesemiseks, suupühkimiseks, pudipõllena jne.
Pesuvahendid
Villaste mähkmete pesemiseks läheb kindlasti vaja villašampooni ning lanoliini. Müüakse ka pesuvahendeid, mis juba sisaldavad lanoliini. Plekieemalduseks on väga hea sapiseep ning tavalise pesupulbri kõrvale võid kasutada Bambino Mio pakutavat antibakteriaalset hoolduspulbrit.
Pihusti või minidušš
Pihusti lihtsustab mähkmete pesemist. See kinnitatakse vetsupoti toru külge, et saaksid kakase mähkme vetsupoti kohal puhtaks pesta. Väga kasulik vanema lapse puhul kui kaka tahkem.
Mõtlesin juba pikemat aega, et ega Eestis neid ei müüda aga siis meenus, et müüakse küll. Lihtsalt mitte diaper sprayer nime all. Samasuguseid minidušše pannakse näiteks bideede juurde.
Säärised
Säärised aitavad lapsel jalad soojas hoida ning lihtsustavad mähkmete vahetamist. Väga levinud riidest mähkmete kasutajate seas. Osta poest või tee ise.

2 kommentaari:

Margit ütles ...

Madratsikaitsete kategooriasse lisaks veel Maavillaste vilditud magamisalused - Eesti asi ja üleni looduslik ja toimib maru hästi. Meil on laps palavikuga sellel ka täitsa palja peega maganud, ainult froteerätik vahel ja madrats siiani pissist puutumata.

http://www.maavillane.ee/vilditooted.html

Viimati nägin, et neil on nüüd uusi ilusaid loodusvärvidega värvitud roosasid ja helesiniseid ja värviliste lõngadega ääristatuid ka ;)

Katariina ütles ...

Tere!
Aitäh soovituse eest. Olen kahe käega poolt kõigele kodumaisele ja villasele :)
Terv,
Katariina