reede, 10. juuni 2011

Trukipusle

Kuigi mulle ei meeldi ühes suuruses mähkmed, otsustasin osta Babylandi, et seda võrrelda teiste proovitud hiinakatega. Õnneks ei pidanud ma väga pettuma. Lisa boonusena oli mähe müügis koos 2 sisuga. Ühest jääb ikka väheks!
Babylandi taskumähkme suureks plussiks on selle pehmed selja- ja jalakummid. Need pole liiga paksud ega liiga pingule venitatud. See vähendab punaste vorpide tekkimise ohtu. 4 trukki kinnitamiseks on täiesti piisav aga kuna need on ühel kõrgusel siis peab veidi sättima, et mähe ilusti hoiaks. Ma ei oska seda väga hästi seletada aga leidsin video youtube'st, kus näitab, kuidas mähe küljelt ära vajub. VAATA VIDEOT!
NB! Videos on ka näha, mis võib odava hiina mähkmega juhtuda st lamineeritud kummi kiht tuleb riide küljest lahti.
Materjalideks on kõige tavalisemad taskumähkme kangad - pealmine PUL ja sees mikrofliis. Mõlemad on väga õhukesed kuid tunduvad kvaliteedilt olema paremad kui mu nimetute taskumähkmete kangad. Babylandi kuivama riputades tegin avastuse, mida ma siiani pole ühegi hiinaka juures näinud. Nimelt mähe kumas vastu päikest kergelt läbi ja nägin, et trukkide alla oli pandud nelinurkne tükk kangast. See hoiab truki kindlamalt paigas st ei tule riide küljest lahti.
Babyland (roheline) ja Kawaii (sinine)
Olen viimasel ajal hiinakaid hoolega sättinud õigesse suurusesse. Varemalt sai kasutatud nii kuidas juhtus ja tuli lekkimisi ette. Need trukid on nagu pusle :D Laps käputab enne eest ära kui korralikult mähe alla saab.
Avastasin, et Babyland on paras siis kui mähe on kõige väiksemas suuruses, laiuse reguleerimise trukkidele jätan 2 tk vahele vabaks. Pisemale lapsele jäävad küll suureks... Äkki oskab keegi kommenteerida, kes on paari kuusel Babylande (või teisi hiinakaid) kasutanud. Kas on parajad?
Selliselt jääb siis mähe seest poolt kui sättida trukid kõige väiksemasse asendisse. Muidu pole probleem aga kaasas olevad sisud on siis liiga pikad. Näiteks BumGeniuse one size mähkmetega tuleb kaasa 2 sisu - üks vastsündinule (ehk siis kasutamiseks kui mähe on kõige väiksemaks sätitud) ja teine suuremale lapsele, millel on veel omakorda trukid sisu pikkuse reguleerimiseks.  



Piltidel on näha Babylandi ja Kawaii taskumähkmete selja- ja jalakummi võrdlus. Kawaiil on kumm paksem, pikem ja rohkem krookes. Babylandi kumm on selle eest väga pehme ja õhuke.
Trukipusle

Kommentaare ei ole: