esmaspäev, 10. veebruar 2014

Kaltsukatuur vol. 3

Viimane postitus kaltsukaleidudest. Jällegi iseõmmeldud mähkmed aga midagi natuke huvitavamat.
Roosa on tegelikult firmamähe - Tuhinatupa (suurus M). Tegu on trukkidega mähkmepükstega, millel pole üldse imavat osa. Sisu jaoks on tasku. Pealmine on sametine kangas, sees paksem puuvillane (flanell võibolla). Tundub, et hea lõikega mähe.
 Järgmised kahed mähkmepüksid on iseõmmeldud. Delfiinidega mähe on mõõtes sama suur kui roosa. Samamoodi pole ka imavat kihti üldse. Hoone pildiga mähe on veidi suurem, kahekordne froteest ristkülik imavuseks sisse õmmeldud. Mõlemad on üleni puuvillasest materjalist.
Viimastel piltidel on väga huvitavad, sametised mähkmepüksid. Sees on imav lapp, mis on ainult eest kinni. Heleroheline sisekangas on vist coolmax (põhimõte kangal sama mis mikrofliisil). Imav kiht on ka kahe kihi vahele õmmeldud. Arvan, et vettpidav see mähe siiski pole. Pehme lai krõps on pesuga kortsuliseks tõmbunud - ju ei kannata kuuma pesu. Seepärast tuleb õmblemisel jälgida, et kõik materjalid ikka pesemist kannataksid.
Kui keegi mõnest mähkmest huvitatud on siis kirjutagu mulle. Olen nõus mõned maha müüma (kindlasti käib see Imse Vimse mähkmekatete ja kontuurmähkmete kohta - neid on mul palju!) aga kuskil kuulutada või oksjonile panna ei viitsi. Praegu mõtlen veel, mis tingimustel annaks mähkmete laenutamist korraldada... Eks varsti kuulete sellest lähemalt :)

Kommentaare ei ole: