esmaspäev, 4. aprill 2011

Kosutavad õhuvannid

Olenemata mähkmetest ei tohi unustada õhuvanne. Eriti oluline on see pabermähkmetes lapsega ning suvel kuumaga. Aga õhuvanne ei tohiks unustada ka riidest mähkmete kasutajad.
Paari kuusena oligi poiss pikemalt rahulik vaid palja pepuga. Küllap oli asi ka selles jubedas kuumas suves. Igatahes oli ta vähemalt poole ärkveloleku ajast mähkmeta ja tihti panin ta päeval ka magama selleta. Mõnel korral panin ainult prefoldi snappyga ümber - kuna poiss oli sügava unega siis sain märgumise korral selle ära vahetada ilma, et ta oleks ärganud. Tüdrukutega on lihtsam, sest neile piisab kui pepu alla rohkem lappe sättida. Poisid pissivad kaarega sinna kus juhtub.
Praegu, 10 kuusena, on poiss mähkmeteta vähemalt paar tundi päevas. Mida suuremaks ta kasvab, seda harvemini pissib ning õhuvanni ajad muudkui venivad. Mul on alati hea meel kui ta sülle võttes ikka veel kuivana leian olevat :)
Olen seda ennegi maininud, et korralike aluspükse pisikesele on raske leida. Enamus on mõeldud pabermähkme peale. Mis ei tähenda, et neid ei võiks riidest mähkmete peale panna. Mina panen mõnikord pärast märja mähkme alt võtmist püksikeste sisse nelinurkse marli, et suuremat uputust vältida. Aga üldiselt mind ei häiri üldse väikse pissi põrandalt koristamine :)
Olen tähele pannud, et paljud imestavad Hipsiku õhuvannipükste idee üle. Imestasin isegi, kuni poiss roomama hakkas. Siis mõistsin, et poleks kuigi mõnus paljalt mööda vaipa või tekki roomata. Ja kui veel on jahedamad toad siis on vaja last külmetamise eest kaitsta ning käputamise ajal oleks vaja polsterdust põlvedele... Aga nagu üks kommenteerija ütles - võib võtta ükskõik millised püksid ja lasta lapsel need märjaks teha :) Kuna meie poiss käputab juba mitu kuud siis panengi aluspükstele veel dressipüksid peale, et põlvedel pehmem oleks. Lapsel hea kerge olla.

OT (ehk Off Topic)! Kolan päris palju välismaa foorumites ringi. Peamiselt, et lugeda teiste emade arvamusi mind parasjagu huvitava mähkme kohta. Ikka ja jälle imestan kui pikaks ajaks jäetakse laps märja riidest mähkmega. Keskmine on 2 tundi aga mõned räägivad lausa kolmest-neljast. Selline pikk aeg oleks mõeldav ainult öösel või pikema une ajal... Isegi pabermähet kiirustan peale 3-4 tundi vahetama, mis siis veel riidest mähkmest rääkida. Mähe ei ole ju pissi kogumiseks!!!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sa vast tead Ti&Ti Beebikaupadest, aga nii igaks juhuks: http://pood.beebikaubad.ee/component/page,shop.browse/category_id,3/option,com_virtuemart/Itemid,26/vmcchk,1/ siin müüakse mähkmepükse/pesupükse alates pisist peale.

Vahva blogi on Sul siin, jälgin huviga ja üritan ka pikkade õhuvannide tegijast aktiivseks korduvkasutatavate mähkmete kasutajaks hakata :)

Katariina ütles ...

Tere!
Aitäh lingi eest, tõesti polnud sellesse e-poodi veel sattunud :)
Terv,
Katariina