reede, 15. aprill 2011

Rootsi kvaliteet Imse Vimselt

Minu "koostöö" Imse Vimsega algas siis kui esimesele lapsele tellisin Rootsist (ametlikult kodulehelt) mähkmeid. Sel ajal (2005-2006) oli Eestis väga vähe riidest mähkmeid saada ja isegi tellides üle mere tuli odavam kui osta sel ajal ainsana silma jäänud Saksa ökomähkmeid. Siin kohal mõtlen siis eelkõige Looduspere, Terve Valiku ja Mahekauba e-poode (viimasel oli sel ajal kodulehel suur valik Lottiese mähkmeid).
Tellisin siis 1 pehme mähkmekatte 3-6 kg, 1 puuvillase mähkmekatte 5-7 kg, ühe one size flanellist sisemähkme (sel ajal oli veel vana mudel) ja 2 piltidega marlit. Võibolla oli see ka mingi proovipakett vms, tõesti enam ei mäleta :D Väga soe mälestus jäi tollest ostust - kiiresti vastati küsimustele ja saatmine ei tulnud ka üldse kallis, rääkimata sellest, et kiiresti saadeti. Kui nüüd õigesti mäletan siis koos saatmisega kulus mul ~550 kr. Praeguste hindadega ei anna võrreldagi.
Imse Vimse puuvillane mähkmekate
Mähkmekatted olid mõlemad PUL kangast. Kui lamineerida puuvillast riiet siis ajapikku kaotab see oma  vettpidava omaduse. See juhtus ka minu puuvillase mähmekattega kuid seda alles teise lapse ajal. Pehme mähkmekate pidas ilusti kõik enda sees ka poisiga (nüüd on see talle väike). Kahjuks puuvillast katet ei saanudki õieti poisiga kasutada, sest krõpsud ei pidanud enam kinni ning sama juhtus ka pehme mähkmekatte krõpsudega peale seda kui olin seda nüüd poisi mähkmeajal mitmeid-mitmeid kordi pesnud. Kuna see on tõesti mõnusalt pehme ja õhuke siis oli see meie lemmik mähkmekate sünnist alates. Mõtlesin, et kui leian kuskil pehmet krõpsukangast siis õmblen ise uued krõpsud aga eks näis...
Imse Vimse marlid on veidi suuremad kui Kreenholmi marlid ja tihedamad, mis tõttu imavad paremini. Need on küll meil olnud pidevas kasutuses ja käisid vist isegi vahepeal mu õe käes. Sisemähe tundus alguses nii kange. See flanell, mida Imse Vimse kasutab on hästi tihe. Nii tihe, et mähkme külge on väga raske snappyt kinnitada. Aga see eest imab hästi ja ei vetti nii läbi kui näiteks marli. Nagu ikka hakkab selline mähe korralikult imama alles pärast mitmeid pesusid.
Praegu teeb Imse Vimse kontuurmähkmeid. Nende eeliseks on lõige, mis jälgib paremini kehakuju, ja jalgade soonik. Flanell on ise aga sama, see hästi tihe. Kahjuks ei ole mul õnnestunud veel proovida Imse Vimse froteest kontuurmähet. Kujutan ette, et see on pehmem kui flanellist.
Hiljuti tegin ära oma kaua ihaldatud ostu ja soetasin endale Imse Vimse AIO. Kuigi see on kallis, olen ma  ostuga 101% rahul! Esiteks muidugi on see täiesti geniaalne AIO. Kui enamus kõik ühes mähkmed tehakse ühtlaselt paksud (vähemalt need, mis mina olen proovinud ja kahjuks pole neid palju) ja jäävad lapsele possakad ümber siis Imse Vimse omad on tehtud eraldi lappidega ning kinni õmmeldud on PUL ja vist ainult 2 kihti imavat froteed. See teeb mähkme õhukeseks aga samas on imavus suur tänu lappidele. Otse loomulikult kuivab mähe kiiremini kui teised AIOd.
Meie mähe on suurusele 9-12 kg ja veidikene suur poisile (nagu eile selgus on poiss alles 7600 g) - krõpsud on eest täiesti koos ning seljasoonik hoiab ilusasti aga jalgade juurest ei ole päris naha vastas. Sellegipoolest ei ole meil lekkeid esinenud. Praeguseks oleme jõudnud neid kasutada ainult öösiti ja olen vaimustuses kui kuivana poiss hommikul ärkab. Isegi kui mähkme terveks ööks jätan, on poisil riided kuivad nind mähe pealt ka täiesti kuiv. Ühel lapil on pealmine kiht mikrofliis, mis hoiab tõepoolest lapse naha kuivana.
Imse Vimse toodete puhul meeldib mulle see, et neid valmistatakse öko märgistusega kangastest. Aga kõige rohkem meeldib mulle pesemisjuhis - seal on kirjas et mähet võib pesta 60-95 kraadises vees. See näitab juba kvaliteeti! Võrdluseks toon Fuzzibunzid, mille silt lubab neid pesta ainult 35 kraadiga. Mina pesen neid 40-60 kraadiga ja siiani on nad veel täiesti töökorras. Aga ma ei soovita kellelgi eirata pesemisjuhist!
Mul on südamest kahju, et Imse Vimse tooted nii kallid on. Need on tõesti kvaliteetsed ja väga head aga hind paneb oigama :S Üritan unustada seda, et leidsin hiljem ühest Soome e-poest Imse Vimse AIO 14,90 euri eest (Eestis müüakse neid 19,95-ga)...

http://www.imsevimse.se/
http://www.kallis.ee/

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Väga tore et ka Eestis ImseVimse mähkusid kasutatakse! Mina elan ja kasutan oma 8-kuusel tütrel (praegu 8 kilone) juba minu kuud ImseVimse riidest mähkmeid, flanellmähkmeid koos mähkmepüksidega. See süsteem on pisut odavam kui AIO-mähkmed ja pesemist on ka vähem. Mähkmed on nii mõnusad ja kunagi ei leki, mida ei saa öelda näiteks Libero pabermähkmete kohta. Nüüd osaleme testikampaanias, ImseVimse on nimelt välja mõelnud uued mähkmepüksid, mis käivad kinni trukknööpidega, siiamaani on ka need meid hästi teeninud. Ei saa aru miks Eestis peavad asjad alati nii palju kallimad olema. Huvitav kas ImseVimset käsimüügist ka leiab kuskilt, poodides ma mõtlen?

Anonüümne ütles ...

Tere!
Vaatasin just Imse Vimse kodulehte ja nägin neid trukkidega mähkmeid. Noo tore! Lisaks on AIOdel uusi värve ka. Kuigi mulle meeldivad valged piltidega rohkem. Samuti olen mina krõpsude fänn aga trukkide eluiga on vaieldamatult pikem :) Ja kontuurmähkemte värvilised ääred on ka vahvad.
Üheski poes ei ole ma Imse Vimse tooteid müügil näinud. Kahjuks!
Terv,
Katariina