kolmapäev, 27. aprill 2011

Täiendused mu mähkmekatete ridadesse

Kuu-kaks tagasi uurisin Läti riidest mähkmete maailma. Kuna ma sõnakestki läti keelt ei oska siis kasutasin Google'i tõlke abi. Lõpuks õnnestus mul paar poodi leida. Nende seas ühe ema koduka, kes ise õmbleb mähkmeid. Põhiliselt õmbleb ta sisemähkmeid linasest ja puuvillasest ning villaseid mähkmekatteid.
Kirjutasin talle (inglise keeles, oskab ka saksa keelt) ja peale mitme kirja vahetust otsustasin talt tellida ühed õmmeldud villapüksid. Ta lisas veel ühed PULi ja villasega püksid, et neid katsetaksin ja oma hinnangu annaksin.
Kui mähkmed saabusid olin täiesti vasika-vaimustuses. Mulle nii väga meeldib see oranz värv ja triibuline PUL on eriti vahva :D (Selgituseks: ma ei nõudnud ühtki kindlat värvi, lihtsalt kirjutasin et oranz meeldiks). Villane on veidi kare aga mitte liiga. Pissit peavad mõlemad kinni. Kuna villane imab ise ka, siis pole küljelt lekkeid karta.
PUL-villased püksid on eriti head neile, kellele meeldib villase hingavus aga tahavad olla täiesti kindlad, et pissi läbi ei tuleks. Neid katsetasime korra öösel ka. Pükste sisse panin puuvillase taskumähkme + ristkülikuks volditud suur flanellmähe. Sisemine mähe vettis hommikuks korralikult läbi aga välja ei tulnud midagi. Pärast vajasid püksid veidi tuuldumist, sest PUL oli niiske.
Praegu otsin head sisemähet ülestõmmatava mähkmekatte sisse. Olen katsetanud snappyga kinnitatud prefoldi kuid selle ülemine äär tahab kandmisega alla vajuda. Siiani olen kõige rohkem rahule jäänud puuvillase taskumähkme ja Lottiese puuvillaste mähkmepükstega. Mõlemil on omal krõpsud, mis aitavad mähkmel vormis püsida.
Ülestõmmatavate pükstega peab olema ettevaatlik just mähkme vahetuse ajal, et ei tõmbaks sisemähet koos sellega ära (muidu võib juhtuda, et kõik kohad on pärast mustad). Kõige lihtsam viis on keerata püksid äravõtmisel tagurpidi. Pärast saad jalga pannes need õigetpidi tagasi keerata.
Lisaks villastele pükstele ostsin hiljuti Little Lamb mähkmekatte. Need on "traditsioonilised" PUList katted, 4 krõpsuga. Väga pehmed ja mõnusad, jäävad ilusti hoidma. Krõpsud on ka pehmed ja laiad, PUL ei ole kummine.
Mulle ei meeldi aga jalasoonik. See on küll parajalt veniv ja pehme, nii et ei jäta nahale vorpe. Aga kipub märguma, mis tähendab et pealmised riided võivad märjaks saada. 
Little Lamb teeb mähkmeid kolmes suuruses. Meie mähkmekatted on suurus 2 ehk siis 9-17 kg kaaluvale lapsele. Kindlasti sobivad mähkmekatted juba varem, sest ma sätin need praegu kõige väiksemaks (täpselt parajad) ja poiss kaalub veidi alla 8 kg. Kahetsen natuke, et ei ostnud hoopis Little Lamb sisemähet, sest selle järgi oleks praegu suuremat vajadust. Lisaks sellele pole ma sisemähkmeid (fitteds) kasutanud. Õnneks saan selle vea kohe parandatud kui Little Kiwi mähe kohale jõuab :D


2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tere,

Kas Little Kiwi on juba käes? Mis muljed? Kahjuks, ei leia sellise mähkme kohta eriti infot..

Katariina ütles ...

Tere!
Jah, sain eile Little Kiwi mähkme kätte. Proovinud veel ei ole aga annan kiiresti teada kui olen :) Aitäh huvi eest!
Tõesti, ka mina ei leidnud selle mähkme kohta palju infot. Tundub, et nende tootmine on lõpetatud.
Terv, Katariina