laupäev, 30. aprill 2011

Uued korduvkasutatavad mähkmed Eesti turul

Perekoolist käisid sahinad läbi, et üks pood hakkab müüma GroVia ja Bambinexi tooteid. Kahjuks täpsemalt keegi midagi ei öelnud. Hoidsin aga silmad ja kõrvad lahti ning oma rõõmuks leidsin eile Bioneerist selle artikli. Kirjutasin Rohelise Vihmavarju perele ja sain kiiresti vastuse (aitäh selle eest!), et GroVia tooted peaksid kohe-kohe müügile jõudma ning Bambinexi toodetega ei tohiks enam kaua aega minna. Küsisin ekstra GroVia ühekordsete mähkmesisude kohta ning ka neid lubati hakata müüma :) Ühekordsed  mähkmesisusid ootan eriti suure huviga kuna Eestis ühtegi sarnast ei müüda. Rohelise Vihmavarju poest leiab ka kolmanda öko pabermähkme Eesti turul - Bambo Nature. Aga tutvustan nüüd lähemalt GroVia ja Bambinexi tooteid.
Bambinex/Bambineo on Belgia firma, mis toodab öko-märgistusega riidest mähkmeid. Mähkmepükstest on nende valikus kahesugused - bambusest ja mikrokiust. Bambuse mähkmed on kolmes suuruses ja lisaks veel one-size. Mikrokiust on saadaval vaid kahes suuruses - kuni 10 kg ja peale 10 kg. Mähkmekatted on välimuselt veidi sarnased Little Lambi katetele. Neid tehakse S, M, L ja XL suurustes ning one-size, materjaliks nagu ikka PUL-kangas. Lisaks mähkmetele leiab nende toodetest veel mähkmepaberi, nelinurkse lisaimu, mähkmekoti ja ujumismähkmed.
Nende koduleht http://www.bambineo.com/
GroVia/GroBaby toodab mähkmeid igale perele (nende oma loosung). Riidest mähkmeid eelistavatele peredele mugavad AIO'd ning kahe osaline mähkmesüsteem, mis koosneb one-size mähkmekattest ning mähkmesisust. Riidest sisu (soaker pad) on orgaanilisest puuvillast, millele saab lisada kahte sorti lisaimu (booster) - puuvillase või kuivahoidva (3 kihti puuvilla + peal 1 kiht mikrofliisi). Kodust väljas kasutamiseks on mõeldud ühekordsed sisud (BioSoaker). Need on biolagunevad, seal juures parfüümi, värvainete, plastiku ja kloori vabad. Mähkmekatted on tehtud TPU materjalist. TPU - thermal polyether-urethane ehk termiline polüeeter-uretaan. See materjal on vettpidav, hingav, veniv, tugev ja vastupidav mikroobidele.
Kellele riidest mähkmed ei sobi või ei meeldi siis nendele pakub GroVia öko pabermähkmeid BioDiaper, mis on tehtud samadest materjalidest nagu ühekordsed sisud. Nagu ikka toodavad nad veel mähkmepaberit, mähkmekotte, niiskeid ja riidest salvrätte, riidest mähkmetele ohutut mähkmekreemi ning pesupulbrit.
Nende koduleht https://www.gro-via.com/


Arvustus GroVia mähkmete kohta http://allaboutclothdiapers.com/what-do-you-think-about-grovia-cloth-diapers/
TPU'st http://en.wikipedia.org/wiki/Thermoplastic_polyurethane ja http://www.masterflex.de/de/produktkatalog/Katalog_engl/Register_28/Technappendix/2807.htm

Lisan: Pärnu ökopood Mahe Mark müüb ka Bambo Nature mähkmeid http://www.mahemark.ee/toodete-info/bambo-mahkmed

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tere!

Uurin hetkel riidemähkmete laia maailma, kõik tundub väga põnev :D
Kirjutate siin lühidalt GroVia ühekordsetest mähkmesisudest, mis äraviskamiseks mõeldud on. Tahtsin küsida, et kas olete neid kasutanud ja mis muljed on?

Aitäh ja jaksu,
M.

Katariina ütles ...

Tere!
Kahjuks ei ole ma neid ise kasutanud.

Mõned arvustused:
http://dirtydiaperlaundry.com/gro-via-all-in-two-hybrid-review/
http://paddedtushstats.com/2011/12/16/comparing-hybrid-diaper-systems-sneak-peek-at-the-stats/
http://www.theclothdiaperwhisperer.com/2010/12/grovia-one-awesome-multi-use-shell.html

Aitäh heade sõnade eeest!

Päikest,
Katariina