laupäev, 20. august 2011

Krõpsude vahetamine

Ostsin Jaana käest ühe palju kasutatud BumGeniuse taskumähkme. PUL hoiab pissit kinni aga jalasooniku juurest on veidi hõredaks kulunud, krõpsud esmapilgul pidasid aga riiete all läksid ikkagi lahti, jalakumm on veidi väsinud aga mitte midagi hullu. Ehk siis avanes mul hea võimalus harjutada mähkmete uuendamist :)
Alustasin krõpsude vahetamisega. Esiteks harutasin lahti pika pehme krõpsu, külgede krõpsud (need olid juba korra vahetatud) ja ka pehmed pesukrõpsud. Pesukrõpse ma ei vahetanud, sest nii pehmet krõpsu pole Eestis saada aga need olid nii inetuks läinud, et ma ei saanud neid sinna jätta ka.
Siis lõikasin uued krõpsud, võttes vanadelt mõõtu. Tiibade krõpsud lõikasin ka veidi ümaraks ühest otsast. Jäid väga sarnased originaalile. Õmmelda on muidugi märksa parem õmblusmasinaga aga mina õmblesin käsitsi. Ei soovita kellelegi :D Kare krõps tõmbas koguaeg niidi kinni ja kuna krõpsud on võrdlemisi paksud ja kanged siis pärast sõrmed valutasid nõela läbi sikutamisest. Aga tehtud sain!
Järgmiseks võtsin 1 pisikese pehme ja 1 kareda krõpsu ning panin need "selgadega" vastamisi. Mõõtsin vanade õmblemisjälgede järgi kui palju krõpsust jääb üle ning õmblesin üle ääre pistetega otsad kokku. Kui mõlemalt poolt oli ühe palju koos siis panin krõpsud mähkme külge. NB! Jälgi, et krõpsud saaksid õiget pidi! Mähkme külge õmblesin krõpsu tavalise õmblusega. Masinaga saab kindlasti lihtsamalt ja kiiremalt.. ja korralikumalt kinni kuigi jäin tulemusega täitsa rahule.
Esimese pika krõpsuga oli märksa raskem. Seda õmmeldes pead olema väga ettevaatlik, et krõpsu ainult pealmise kihi külge õmbled. Alguses arvasin, et seda on täiesti võimatu teha aga kui panin krõpsu nööpnõeltega õigesse kohta kinni ja kahe kihi vahele ühe kaustiku, siis hakkas töö edenema. Usun, et ka seda oleks võimalik õmblusmasinaga õmmelda... Veidike pusimist aga saab hakkama.
Mähe näeb nüüd palju parem välja. Eks ju?
Cotton Babies ehk siis BumGeniuse tootjalt on võimalik osta ka Refresher Kit (Värskendamise komplekt). See sisaldab uusi kumme jalgade ja selja jaoks, uusi pesukrõpse, kaks paari külgmisi krõpse ja õmblemisjuhiseid. Pikka pehmet krõpsu komplektis ei ole. See on väga odav ja lihtne viis oma BumGeniuse mähet uuendada. Uus mähe maksab ju kordades rohkem!
Järgmisena võtangi ette selle taskumähkme jalasooniku vahetamise. Kas see just järgmise postitusena tuleb, seda ei oska öelda....

Nipinurk! Kui mähkmel pole pesukrõpse (st pehmeid krõpse, kuhu pesemise ajaks külje krõpsud kinnitada) siis lõika pehmest krõpsupaela poolest vajaliku suurusega tükid ja pane need külje krõpsude külge enne pesumasinasse panemist. Pärast pesu võta need jälle küljest ära ja pane kindlasse kohta järgmist pesukorda ootama.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ossa, küll sa oled tubli! :D Kusjuures, mu taskumähkmetel krõpsud peavad, aga nii näevad palju korralikumad välja, jah! (Y) Ainult aio´del panen ööseks lisaks snappiga kinni, muidu on hommikuks lahti.

Jaana

Katariina ütles ...

Kuidas PUL snappyle vastu peab? Kas auke ei teki ja lekkima ei hakka?

Anonüümne ütles ...

Hmm...ma ei tulnudki selle peale, et see võiks nüüd läbi lasta.. Aga puusadel panen kinni täpselt selles kohas kus algab krõpsuosa. Snappi läheks nagu krõpsu ja pul´i vahele. Ja alumine osa läheb keskmise trukki taga kinni (või üldsegi ei pane kinni, sest hoiab niigi kõvasti siis). Seega sellest auke tekkinud ei ole. Mõnel mähkmel (ei mäleta kas aio või tasku) on juba olnud pisikesed kulumisaugud trukkide kohal, kuid jällegi ainult nende pärast lekke ei olnud.