laupäev, 8. oktoober 2011

Puuvillane lamineeritud kangas Eestis

Karmen leidis huvitava lõigu ajakirjast Minu käsitöö, Beebiriided 2011/Erinumber (nr 2). Aitäh talle info eest :)

Rowan ja Free Spirit lamineeritud puuvillased kangad on kaetud polüuretaan kihiga. Kangas on veekindel ja kergesti puhastatav ning sobib seetõttu suurepäraselt põllede, vihmamantlite, lauakatete, duššikardinate, lasteriiete, mänguasjade ja isegi vihmavarjude valmistamiseks. Pahemalt poolt on kangas väga pehme (puuvill) ja seetõttu on seda mugav kanda. Rohkem informatsiooni Free Spirit ja Rowan kangaste kohta leiad meie kodulehelt aadressilt: http://www.coatscrafts.co.ee/.
Kirjutasin maaletoojale ja nemad ütlesid, et lamineeritud puuvillal ei ole ole tootjpoolset garantiid, et see sobiks laste mähkmete valmistamiseks. Seega küsisin tootjalt. Kahjuks ei teadnud vastaja vist, mis asjad riidest mähkmed on. Pakkusid välja, et soovin teha "pull-up pants to go over diapers" [üles tõmmatavaid pükse, mis käivad mähkmete peale] ja selleks pidi nende toodetav kangas olema sobilik. Küsisin PUL-i ja mikrofliisi kohta aga sain ainult ühe vastuse, seega fliisi sobivuse või mitte sobivuse kohta ei oska midagi öelda.
Siiski ei ole ma täiesti veendunud, et Ty Pennington Impressions PUL on sobilik riidest mähkmete õmblemiseks. Esiteks ei ole teada kas kangas sisaldab ohtlikke ühendeid ja teiseks ei ole lubatud kangast masinas pesta. Väidetavalt siiski on Westminster Fibers (mille alla TPI kuulub) kangad ftalaatide, PVC ja vinüüli vabad.
Neid kangaid müüakse Käsitööjaamas, Tallinnas Järve Keskuse II korrusel. Kui keegi katsetab neist mähkmeid teha, siis andku palun tulemusest teada.

5 kommentaari:

Helen ütles ...

Lamineeritud puuvillasel on kuulu järgi negatiivseks omaduseks see, et niiskus võib hakata mööda seda puuvilla osa säärte juurest ikkagi välja imbuma. Vähemalt nii olen soomekeelsetest foorumitest lugenud. Endal on üks Kestovaippakauppa lamineeritud trikotaažijupp olemas, aga pole jõudnud veel mähkmeteks õmmelda.

Postituses mainitud kangastega muidugi kogemus puudub.

Katariina ütles ...

Kahjuks tõesti! Puuvill on ise imav ja seepärast pole ka lamineeritud puuvill 100% vettpidav. Aga siiski on mainitud kangas kõige lähemal mähkmete õmblemiseks mõeldud kangas, mis (minu andmetel) meil leida võib :)

Mida endast kujutab lamineeritud trikotaaž? Kas see on erinev tavaliselt lamineeeritud puuvillast? Enamus on nagunii elastsed...

Anonüümne ütles ...

Kust ma tean kas nende müüdav mikrofliis on sobilik mähmkete tegemiseks? Peaks ta olema niiskust läbilaskev ja ise kuivaks jääv, lapse nahale sõbralik....midagi veel? Vaja oleks mikrofliisi siis saaks olemasoleva PUL kangaga kokku õmmelda ja hakata neid taskumähkmeid proovima. :)

Katariina ütles ...

Jah, peamine et laseks märja endast läbi ning oleks lapsesõbralik.

T2heke ütles ...

Kurb on see, et seal oli ainult kaks rulli riiet - roosa ja roheline roosade lilledega. Niiet meie poolt jääb see kangas proovimata, kuna poisile ei sobinud kumbki. hind oli ka krõbe -19.20 EURi