reede, 25. märts 2011

Meie tegemistest

Kuna blogi pealkirjaks on "Minu kogemustest pestavate mähkmetega" siis peaks lugejaid kurssi viima meie tegemistega ka. Endiselt kasutame pidevalt riidest mähkmeid. Ainult linnas käisime pabermähkmetega.
Osta'st ostsin jälle ühed taskumähkmed. Tundub, et kellegi enda õmmeldud. Väga mõnusalt pehmed, venivad natuke. Pealmine PUL on selline nagu õmblemisjuhistes võib kohata, alumine pool on  tugevalt läikiv.
Alguses  olid mähkmed AIO moodi - oli olemas tasku auk aga imav osa oli kinni õmmeldud. Mul tekkis kohe tahtmine see lahti harutada :) Panin siiski mähkmed niisama pessu aga kuna nad ei tahtnud üldse ära kuivada siis harutasin imava osa lahti. Tundub, et selleks on seal bambuse kanga tükike. Igatahes mõnusalt pehme ja imav on küll! Esimest korda katsetasime taksumähkmeid kohe öösel. Jäin nendega väga rahule.
Päevasel ajal oleme hakanud rohkem kasutama vanutatud villast mähkmekatet (firmaks GIO) + prefold tavalise ristkülikuna sisse. Kuna see mähkmekate on nii mõnusalt pehme ja vill naha vastas soe siis pole vajadust marlit kolmnurka voltida. Lisaks imab vill ise ka kui juhtub pissi küljele voolama.
GIO'd ostsin ka kunagi osta'st 1 kr eest - veidi päevi näinud aga täiesti töökorras. Neid on lubatud pesta pesumasinas, mis on eriti mugav, kuid mingi aja tagant peab ikkagi lanoliinitama. Krõpsud on mõnusalt pehmed ja üldse on need ühed vahvad mähmekatted. Hetkel meie lemmikud :)
Tellisin Soomest (e-pood Neppula) PULi  ja Coolmaxi. Üritan jälle ise mähkmeid õmmelda. Esimese lapse ajal tegin mõned hädised katsetused :P Kuigi mähkmeid ei tulnud kuigi esinduslikud ega korralikud, kasutasime neid ja kurta ei saanud. Kõige rohkem leidsid kasutust mu enda kootud villaheidepüksid. Kudusin need kahekordsest heidest enda aretatud mustri järgi. Lõpuks need kulusid lihtsalt läbi. Disana pöevillast püksid olid ka olemas (kõige väiksem suurus) aga nendega oli lapse pepu nii suur.
Kui keegi on villaheidepükstest huvitatud siis osta.ee's müüakse uusi käsitsi kootuid, müüjaks 1tips.

http://www.g-i-o.ch/

2 kommentaari:

karina ütles ...

Tervitus!
Leidsin selle blogi pereklubi riidemähkmefännide teemast. Kiitus põhjaliku lehe eest, sain palju uudiseid siit, mis paari vvase aastaga on mähkmemaailmas muutunud :D Nt see, et Eestis on nii paljusid asju juba saada, mida veel 2 aasta eest ei olnud. Ise valmistun neljandat korda riidemähmeid kasutama ja hetkel disainin ja koon just heidest ning kodumaisest villasest lõngast mähkmeümbriseid. Lõige on mul ise tehtud erinevate mäkmepükste ja senise kasutamiskogemuse põhjal. Oleks väga tore kogemusi vahetada! A vat ma ei leia seda meiliaadressi siit, kuhu Sa nii lahkelt kutsud kirjutama :)

Katariina ütles ...

Tere!
Ootan huviga! Minu mail on riidestm2hkmed@gmail.com (panin selle oma profiili ka kirja, et oleks kergem üles leida).
Tervitustega,
Katariina