esmaspäev, 4. juuli 2011

Üks päev riidest mähkmetega

Pidevalt küsitakse riidest mähkme vahetamise sagedust. Mina soovitan vahetada siis kui mähe märg. Kui tihti see märjaks/mustaks saab, sõltub lapsest ja lapse vanusest. Mähkmevahetamise vajadus sõltub veel mähkmest - kui palju mähe imab ja kas sisepind hoiab pepu kuivana.
Mu poiss on praegu 1a1k ja siin kohal toon näite meie mähkme vahetamisest ühe päeva jooksul:

Täna on mõnusalt palav päev, st päikese käes on väga soe aga varjus on jahe. Toad ei ole meil hullult kuumad ega lämbed aga siiski on poiss enamuse ajast ainult puuvillase mähkme või aluspükstega. Pikki pükse peale ei pane (ainult õues kuna ta ikka veel käputab).

kell 9:00 - Poiss ärkas kuiva mähkmega. Panin potile ja sinna tuli nii pissi kui ka kaka. Kuna poiss just käis potil siis ei pannud mähet jalga vaid hoopis aluspüksid.

kell 10:30 - Aluspüksid pissis märjaks. Kasutusele läks Babykinsi puuvillane mähe. Kuigi Babykinsidel puudub seljakumm ja jalgade juures on ka vist ainult veidi satsi (võibolla kunagi oli ka veniv...praegu igatahes mitte), hoiab mähe ilusti jalas ja siiani pole meil need lekkinud. Eriti meeldib mulle, et mähe on õhuke aga imav.

kell 12:00 - Kakas mähkmesse. Jällegi panin poisile jalga aluspüksid. Õnneks on mul päris paras kogus aluspükse korjunud :)

kell 13:15 - Vahetasin kuivad aluspüksid Babylandi mähkme vastu ja panin poisi kärusse päevaunne.

kell 16:00 - Poiss ärkas :) Vahetasin mähkme ära umbes 15-20 minutit hiljem. Tundus, et mähkmes oli mitu pissit. Jalga panin aluspüksid. Tegelikult oleks tulnud kohe peale ärkamist poiss potile panna aga kuna ta hakkas kohe rõõmsalt mängime siis ma ei tahtnud teda segada.

kell 17:15 - Vahetasin märjad aluspüksid Lorita mähkmekatte ja Imse Vimse flanellmähkme vastu. Paksema sisemähkme jaoks võiks Lorita mähkmekate veidi suurem olla...

kell 19:15 - Poiss kakas mähkmesse. Jalga siis täna kolmandad aluspüksid ;)

kell 21:00 - Enne öömähkme alla panemist oli poiss palja pepuga (aluspüksid said maasikaseks:P) ja pissis põrandale.

kell 21:45 - Öömähkme aeg. Seekord panin ööseks alla puuvillase konnadega taskumähkme, mille taskusse panin villase kampsunist lõigatud sisu ja sisemähkmeks Bambino Mio prefoldi. Kui puuvillast taskumähet öösel kasutada, siis sisse peab panema mähkme nii, et ka külgedel oleks imavust (st kolmnurkseks, origami stiilis või prefoldil kõhu peale ääred sisse keerata).

Saigi meie päev läbi :) Täna oli keskmisest parem päev, sest poiss pissis korralike vahedega. Mõni päev on mähe iga 30 min tagant märg. Niisiis, keskmiselt pidin mähet vahetama iga pooleteise tunni tagant. Kui iga kord oleks olnud mähe all siis oleks kulunud ühe päeva peale 8 mähet (arvestasin ainult õhtul alla pandud öömähet, mitte hommikust).

2 kommentaari:

Kadi ütles ...

Suur aitäh info ja nippide eest, eriti see öösel kolmnurkseks keeramine...

Ma arvan, et teil enne järgmist last rohkem riidemähkmeid juurde küll muretsema ei ea. Aga kui ma saaks otsast alustada, siis bränd, mille valiksin, oleks GroVia... Sain hiljuti nende eksemplarid kätte ja lihtsalt pole sõnu...

Aga me reedel siis kolime, Mehhikosse. Facebookist ja Google`ist saab muidugi alati kätte :)

https://sites.google.com/site/hernandezkriit/family-blog/mismaehkmedmeilemeeldivad

Kallid!
Kadi

Anonüümne ütles ...

Hei!
Ehh, ma arvan, et see on nagu riietegagi - ikka tahad mõnda PÄRIS uut ka osta järgmisele lapsele ;) Anna siis teada, milliseid mähkmeid Mehhikost leiab. Ja pikemalt GroViast ka paluks!
Päikest!
Katariina