reede, 12. august 2011

Ainuke tavapoes müüdav moodne riidest mähe - Unimix

Kui poleks interneti poode, oleks riidest mähkmete ostmine päris tülikas. Selle jaoks peaks minema ekstra (juhul kui sa pole muidu mahetoodete tarbija) teise poodi, sest suurtest marketitest neid lihtsalt ei leia. Aga miks ei müüda riidest mähkmeid tavapoodides? Tootjad ütlevad, et riidest mähkmete müümine vajab personaalset lähenemist ehk müüja poolsest selgitustööd. Kliendid lihtsalt ei ole tootega kursis. Samas, paljud ei tea riidest mähkmetest, sest neid müüvad vaid nö spetsiifilised poed. Surnud ring!
Mõned aastad tagasi hakkas Rimi müüma Unimixi AIO'sid. Ei teagi kumba peaks rohkem kiitma - kas Rimit, et neid müüma hakkasid või Unimixi, et nii julge sammu ette võtsid ja supermarketis riidest mähet müüa üritavad. Igatahes olin meeldivalt üllatunud kui neid esimest korda poes nägin. Mähet uurides tekkis aga eelarvamus, sest mu kogemus on näidanud, et peidetud vettpidav kiht ei taha nii hästi toimida kui mitte peidetud. Lisaks oli hind ka päris kõrge... Nii käisin ikka mitmeid kordi seda poes näppimas ja ohkamas. Nüüd kui osta'sse üks uuena oksjonile pandi, ostsin ära :)
Materjal: Mähe on õmmeldud 100% orgaanilisest Pakucho-puuvillast (pruun puuvill). Sel on veel Fairtrade ehk Õiglase Kaubanduse sertifikaat. Kuna ma kuskilt välja ei suutnud lugeda, mis on vettpidavaks kihiks siis kirjutasin Unimixile. Selgus, et vettpidavaks kihiks on 0,02mm PU kiht. PU ehk polüuretaan on siis see, mida tavaliselt lamineeritakse mingile kangale, et selles saaks PUL-kangas.
Välimus: Kuigi mulle meeldivad kirjud mähkmed, pooldan ühevärvilistest  värvimata või pleegitamata mähkmeid. Seepärast olen täiesti vaimustusest Unimixi helepruunist värvist. Vaatasin just nende kodulehelt järgi, et nad toodavad ka heledamaid mähkmeid, meie oma on ikka täitsa pruun. Katsudes on mähe väga pehme. Ei ole liiga paks ja jääb riiete all piisavalt õhuke.
Kinnitused: Mähkmel on 2 rida pehmet krõpsu, et muuta suurust. Unimixe müüakse kahes suuruses - S ja L, meil kasutusel olev S on mõeldud 6-11 kg kaaluvale lapsele (mida peaks vastsündinudele jalga panema?). Kui kinnitada karedad krõpsud alumisele reale siis jääb ülemine veidi välja turritama (vt pilti) aga mitte  häirivalt. Praegu ei tundu mulle selline suuruse reguleerimise viis väga nutikas. Karedad krõpsud võiksid olla lühemad, siis saaks mähet veel väiksemaks reguleerida. Aga muidu olen krõpsudega rahul :)
Jala- ja seljasoonik: Jalaaugud on nö satsilised, mis minu arust on väga vahvad. Seljakumm on terve mähkme ulatuses st ühest krõpsust teiseni. Lisaks on see väga pehme. Siiani ei ole poisile ühtki punast ranti jäänud.
Pesemine: Pesemisjuhis lubab kuni 95 kraadist pesu. Tänu pruunile looduslikule värvile ei jää plekid nagunii näha, nii et enamasti nii kuuma pesu polegi vaja.
Kuivamine: Kuivab kaua - nagu ikka mähkmed,  millel on vettpidav kiht peidetud.
Imavus: Väga hea! Imab hästi ka ilma sisemähkmeta kuid pikemaks ajaks on sisemähe ikkagi soovitatav. Juhisel on kirjas, et maksimaalse imavuseni jõuab mähe alles peale 5-10 pesu ja kuna ma olen enda Unimixi alles 4-5 korda pesnud, siis loodetavasti peaks hakkama veelgi paremini imama.
Vettpidavus: Jah, mähe on vettpidav. Ainult jala satside juurest imbus veidike märga välispinnale aga muidu töötab mähe nagu lubatud.

Osta saab Unimixi mähkmeid Rimidest. Villapai e-pood müüs ka aga enam ma toodete seast neid ei leidnud.


PS: Alles kirjutades meenus, et tegelikult müüakse Selverites (või kuskil seal) mähkmekatteid, välimuselt väga sarnased Canpol Babiesi omadele, ja kui mu mälu ei peta siis isegi nelinurkmähkmeid. Kahjuks ei tulnud ühtki paremat pealkirja pähe nii, et las siis olla...

EDIT (21. aug) : Villapais jälle Unimixi mähkmed müügis :)
http://www.villapai.ee/products/TULVAVEESOODUSTUS-Unimix-Naturally-riidest-m%C3%A4hkmed.html 
http://www.villapai.ee/products/Unimix-Naturally-riidest-m%C3%A4hkmed.html

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Vaatasin eile Selveris, et seal müüakse ainult puuvillaseid nelinurkmähkmeid. Kui keegi satub Rimisse ja näeb seal Unimixi, andke teada palju maksab :) Sest ma pole kordagi näinud Rimis midagi taolist ja just tihti sinna ei satu ka.

Jaana

Anonüümne ütles ...

äkki petan, aga minu meelest maksis ca 13 euri

Katariina ütles ...

Mina mäletan ka, et nagu oleks olnud 13. Aga kas tõesti müüs Villapai nii palju kallimalt? Neil maksis Unimixi AIO 17 euri.

Anonüümne ütles ...

täna vaatasin - hetkel maksab hoopis 9+midagi (soodushind)ja alghinnana oli 16+midagi

sama anonüümne

Katariina ütles ...

Aitäh info eest. Kõik ostma siis kui nii odavalt müüakse! :D

Anonüümne ütles ...

Jah, minagi käisin täna Rimis ja vaatasin, et soodukaga on 9.90 või 9.99. Aga ei ostnud :D Minu meelest seal oligi ainult S suuruses see müügis, mis on ikka päris suur.

Jaana