neljapäev, 7. juuli 2011

Prefoldi tuuning

Kõige lihtsam mähkmete kinnitamise viis on pael. Pael on odav, kättesaadav ja seda on võimalik ka ise teha. Olen mitmeid mähkmeid paelkinnitusega näinud ja pidasin pikemat aega plaani prefoldile paelad külge panna. Nüüd sain selle lõpuks tehtud :D

Vaja läheb:

1 (või mitut) prefold mähet
paela
niiti

Idee sain SIIT!


Võta prefold ja märgista kahele poole äärmistesse paanidesse augu kohad. Need ei tohi olla päris üleval, umbes 4-6 cm ülemisest äärest. Aukude koht oleneb prefoldi suurusest. Kui sa pole kindel kuhu augud peaksid tulema siis mõõda umbkaudsed kohad nii, et pane mähe lapsele jalga ja vaata kuhu peaks tulema kinnitus, et mähe ilusti hoiaks. Lõika augud sisse - täiesti maitse asi kui suured need teed. Äärista augud niidiga (nagu nööpauku).
Laota mähe laiali, nii et augud jääksid üles serva. Murra mähe kokku nagu jalga pannes, ääred too keskele kokku ja vaata aukude järgi kui kõrgele peaks tulema pael, võib jääda ka alla poole kui augud. Õmble pael keskmise paani keskele. See võib olla ükskõik missugune paelajupp - mina näiteks heegeldasin paela. Veniva paelaga jääks mähe veelgi tihedamalt ümber.


Mina olen alati pidanud enda prefolde Kreenholmi toodanguks. Aga rääkisime Eleniga ja ta pakkus, et äkki on hoopis Gerberi omad (või siis nii, et Kreenholm õmbles aga Gerberi nime alt müüdi). Enamus on mul ostetud kasutatuna kuid ühe paki soetasin päris uuena Kreenholmist ka. Aga kuna see oli nii ammu siis ei mäleta, millises pakendis need olid. Igatahes Gerberi omasid välismaa foorumites kirutakse. Võrreldes näiteks Bambino Mio omaga on need viletsad (st õhukesed ja väheimavad) küll!
Samuti olin arvamusel, et keskmine paan koosneb mitme-mitme kordsest marlist. Aga nüüd kui leidsin ühe prefoldi, millele oli paar auku sisse kulunud siis otsustasin seda lõikuda. Ja avastasin, et keskele on õmmeldud 2 kihi marli vahele selline paks karvane kangas. See meenutab hästi tihedalt kokku surutud vatti. Vot siis!

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mul on samasugused marlid, ostsin beebipoest uutena ja pakend oli Gerberi oma :)

Jaana

Anonüümne ütles ...

Aitäh! Küllap siis on Gerberi omad :)

Katariina

Margit ütles ...

Kreenholm tegi Gerberile allhanget mu meelest. St Kreenholm õmbles, Gerberi kaubamärgi alt turustati.

Anonüümne ütles ...

Täpselt seda arvasin minagi :)

Lisaks Gerberi prefoldidele võis Kreenholmi poest leida ka Imse Vimse nelinurkmähkmeid - tundub, et mingil ajal oli vähemalt nõudlus õmblustöö järgi suur.

Katariina

Anonüümne ütles ...

Gerberid on kindlalt Eestis toodetud. Sees on 100% polüester. Hakkasin otsima, et kas tasub neid esimese pesuna 90 kraadiga pesta, igaks juhuks teen siiski 60-ga. Pakil täpset pesemisjuhendit ei ole, on ainult lause, et pese kuuma vee ja pesuvahendiga, valgendamiseks kasutada kloorivaba valgendit.

Katariina ütles ...

Mina olen oma Gerbereid korduvalt ja korduvalt 90ga pesnud. Ei juhtunud midagi :) Kui mõnel pole teistsugune materjal kasutuses siis ei tohiks ka kuum pesu mähkmetele midagi teha.