esmaspäev, 26. september 2011

Snappi

Snappi või snappy (loe: snäpi) on abivahend nelinurkmähkmete kinnitamiseks. Selle leiutas Hennie Visser, kellel sai kõrini puntras mähkmetest ja mähkmenõeltest. 1987 aaastal tutvustas ta seda uut toodet ühel Lõuna-Aafrika laadal ning juba mõne päevaga müüdi ligi 4000 snappit.
Snappy valmistamiseks kasutatakse venivat mitte-toksilist materjali. Seda müüakse erinevates värvides ja kahes suuruses. Otstesse on pandud "hambad", mis mähkme kangasse kinni jäävad. Seda on lihtne kasutada, see on usaldusväärne ja odav. Snappyga kinnitatud nelinurkmähe ei vaju alla ning hoiab ära lekked, sest mähe on tihedalt ümber lapse. Sellega võib kinnitada ka näiteks mähkmepükse või kontuurmähkmeid.
Mina olen snappyt vähe kasutanud. Olen lihtsalt liiga laisk, et seda sahtlist üles otsida. Aga kuna mu vana snappy läks katki siis ostsin uue ja esimest korda uurisin, kuidas seda peaks tegelikult kasutama. Midagi keerulist siin pole aga mõned asjad tuleks meelde jätta.
Snappy on algselt T-tähe kujuline aga kinnitatuna peab see meenutama Y-t. Tee nii:
  1. Venita snappyt igas suunas, kuni tunned et see on pehme. 
  2. Kinnita kõige pealt üks snappy külg ja siis teine.
  3. Kinnita snappy alumine ots.
allikas: http://www.thenaturalabode.com/
Venitamine on selleks, et snappy pärast kinnitamist tõmbuks tagasi algsesse asendisse, samal ajal mähet pingutades. Kui mähe on kinnitatud siis pane peale mähkmekate või mähkme pealispüksid.
Snappyl on küll teravad "hambad" kuid see ei sobi kasutamiseks väga tihedalt kootud mähkmetega nagu näiteks flanell. See lihtsalt ei hakka kuhugi kinni ning võib kandes lahti tulla. Alati veendu, et snappy on kindlalt kinni!
Kui snappyt venitad siis ära võta kinni otstes asuvatest aasadest. Need ei ole mõeldud tirimise jaoks ja võivad katki minna. Aasad lisati 2006 aastal ning on mõeldud hammaste katteks sel ajal kui snappy ei ole kasutuses. Vaata pildilt kuidas peaks snappy "vabal ajal" olema :)
allikas: http://www.thenaturalabode.com/

NB!
Ära kasuta katkist või mõranenud snappyt.
Ära kasuta snappyt kauem kui 6 kuud (nii on pakendil kirjas!).
Ära jäta snappyt laste käeulatusse.

Kommentaare ei ole: