reede, 27. mai 2011

Inimkatse: Neljapäev. Reede

Päev 4

Neljapäeval käisime kodust väljas. Ainult 1,5-2 tundi, mis tähendas, et mähet vahetama ei pidanud. Kasutasin Linuli-Lanuli PUL-villasega mähkmepükse, sest need on minu arust ühed lekkekindlamad katted üldse. Ja kuigi marli + nelinurke flanell vettis täiesti läbi siis lekkeid ei olnud.
Õhtul ma mähkmeid ei pesnud, sest otsustsin keetmist katsetada. Aga pole ju mõtet paari marlit keeta, nii et kogusin veidi :D

Päev 5

Hommikul alustasin kohe keetmisega. Kõigepealt otsisin välja ühe poti, mille korralikult üle pesin ja lasin seal korra niisama vee keema. Panin uue vee sisse ja lasin jälle keema tõusta.


Siis pesin mähkmed suuremast mustusest puhtaks ja panin seepi välja loputamata keevasse vette. On vist ütlematagi selge, et tegin seda väga ettevaatlikult! Nüüd keetsin mõnda aega - nii umbes 15-20 minutit. Vahepeal segasin puutokiga. Vanasti pandi mõnikord vette soodat või riiviti natuke seepi.
Siis valasin mähkmed koos veega vanni. Väga ettevaatlikult!  Kuna mähkmed olid kuumad siis lasin duššist külma vett peale ning tõstsin kaussi.

Lasin kaussi mähkmete peale külma vee ja loputasin korralikult üle, väänasin kuivaks ja viisin õue kuivama :) Nagu näha siis on suur värvi vahe aastaid kasutuses olnud marlidel ja alles tehtud froteemähkmel.
Kui ma mähkmeid käsitsi peseksin siis korra nädalas kindlasti keedaks läbi ka. Lihtsalt kindluse mõttes. Kuigi tänapäeval enam ei leita keetmisel vajadust. Keetmist soovitatakse kahel juhul 1) kui lapsel on millegi vastu allergia, et hävitada baktereid või mähkmesse kogunenud pesuvahendit ja 2) pleegitamata marlisid enne kasutamist, et eemaldada mähkmetest õli.
Ma juba ootan, et see nädal läbi oleks ja saaks jälle kõiki mähkmeid kasutada :D Mähkmesahtel on lausa pungil täis - see on ju harukordne kui kõik AIO'd ja taskumähkmed ühel ajal puhtad on.

Kommentaare ei ole: