esmaspäev, 9. mai 2011

Kawaii Hiinast

Soetasin endale veel ühe tüüpilise Hiina mähkme. Seekord aga sellise, millel korralik firma taga ja mille kohta olen häid arvustusi lugenud - Kawaii Baby.
Kawaii mähe on oma olemuselt tüüpiline Hiina toode, sest see on one-size taskumähe, seest mikrofliisi ja mikrokiust sisuga. Trukke on sellel 3 tk ühel küljel, mis tähendab et iga kord tuleb kinnitada 6 trukki. Ütlen ausalt, et see on veidi segadust tekitav ja tüütu. Täiesti piisaks kahest eri kõrgusel olevast trukist nagu FuzzuBunzide või PeaPodsi taskumähkmetel.
Mikrokiust sisu on väga suur (vt pilti). Kui mähe reguleerida väiksemaks siis jääb see pompu. Mina sätin mähkme keskmisele kõrgusele ja sellega jääb juba sisu veidi imelikult hoidma. Võibolla kõikidel Kawaiidel pole sisu nii suur, sest mu sweetbabydollidel (mis ma maha müüsin) oli sisudel korralik suuruse vahe. Soovitan osta hiinakaid kahe mikrokiud sisuga, ühest jääb väheks.
Välimisel kihil on Kawaii mähkmel kasutatud TPU kangast. See on katsudes tugevam ja veidi paksem aga väga pehme ning soe. Olen lugenud välismaa foorumitest, et lastele kellele PUL tekitab allergiat sobib TPU kangas. Aga eks see oleneb lapsest, mõlemal juhul on tegu ikkagi sünteetilise materjaliga. (TPU'st kirjutasin lähemalt SIIN)
Kui veel materjalidest rääkida, siis kindlasti on Kawaiil parem kvaliteet kui sweetbabydollide taskumähkmetel. Lisaks paksemale TPU'le (sweetbabydollidel on pealmine riie õhuke PUL) on mikrofliis paksem. Isegi FuzziBunzide mikrofliis on õhem kui sellel mähkmel. Igatahes töötab see hästi ja hoiab lapsel pepu  kuivana.
Nagu ikka katestasin esimesena mähkme kvaliteeti ööune ajal. Lekkeid ei esinenud - selles mõttes jäin rahule. Aga hommikuks oli pepu täitsa punane. See oli muidugi mu enda süü ka. Nimelt punetas poisil juba enne pepu veidike. Ma oleksin pidanud vahetama öösel mähet või panema puuvillase mähkme alla (ma ei usalda ühegi Hiina mähkme kanga "puhtust"). Kuna Kawaii tegi asja palju hullemaks suhtun sellesse praegu eelarvamusega.... Kuigi rohkem põhjust selleks pole mähe küll andnud. Olen sellega rahul ja kinnitan igati, et see on korraliku kvaliteediga taskukohane moodne riidest mähe.
All pool on link Kawaii Baby kodulehele. Kui nüüd keegi läheb seda uurima, siis leiab, et nad müüvad ka mähkmekatteid. Pildil on näha kuidas katte sees on mikrokiust sisu. Siin kohal hoiatus: ÄRGE PANGE MIKROKIUST SISU VASTU LAPSE NAHKA! Mikrokiud on väga imav ning imab nahalt ka loomuliku niiskuse. See võib tekitada lapsele tõsise lööbe.  Kui seda katsud siis tunned kuidas see jääks nagu käe külge kinni. Kirjutasin Kawaiile ning nad kinnitasid seda. Mitte ei mõista, miks siis on sellised pildid kodulehel üleval... Täiesti ohutu on aga panna mikrokiud sisu mähkme "taskusse", sellest ka tema nimi "insert" ehk sisu.

Kaks inglise keelset arvustust:
http://allaboutclothdiapers.com/kawaii-baby-cloth-diapers-review/
http://www.christian-mommies.com/forumsv4/showthread.php?p=228179

http://www.theluvyourbaby.com/

Kommentaare ei ole: