esmaspäev, 23. mai 2011

Inimkatse: Pesen nädal aega käsitsi marlisid!


Täna hommikul sattusin väga huvitavale artiklile, kus kutsuti emasid üles nädal aega riidest mähkmeid käsitsi pesema. Kuna olin just poisil öise mähkme alt ära võtnud ja ta oli aluspükstes st ma polnud veel reegleid rikkunud, siis otsustasin ka osaleda. Nii mitte ametlikult. Sattusin sellele täiesti viimasel hetkel, sest toimumisajaks on määratud 23-30 mai. Nädala lõpus on meil plaanis üks sünnipäev ja tavaliselt olen kasutanud kodust väljas AIO'sid ja taskumähkmeid... aga küll hakkama saab!
Katse mõte on näidata inimestele, kes kasutavad mähkmete kõrget hinda vabandusena, et hoida last mustas mähkmes mõeldamatult kaua, et mähkmete käsitsi pesemine ON võimalik. "Mähkmed pole luksus vaid põhivajadus" ütlevad nad. Sama hästi võiks väita, et raha on põhivajadus. Alati saab odavamalt kui tahta ja osata. See katse on ühtlasi ka hea jätk mu mähkmete hindade võrdlusele.

Reeglid:
- Peab kasutama nelinurkmähkmeid (flats - ühekordsest riidest mähkmed).
- Mähkmeid peab pesema käsitsi.
- Mähkmeid peab kuivatama nööril (õues või toas)
- Nädala peale võib kasutada maksimum viite mähkmekatet.
- Võib kasutada ükskõik, millist pesuvahendit.

Mina:
- Korjasin oma mähkmete sahtlist välja kõik nelinurkmähkmed ja panin eraldi, et meelest ei läheks  AINULT neid kasutada. Kokku sain 12 marlit, 4 pisikest flanellmähet ja lisaks paar suuremat flanellmähet. Kinnitamiseks 1 snappy.
- Pesen mähkmeid käsitsi pesukausis. Kasutan teist korda elus märga hoiustamist ehk siis panen mustad mähkmed peale kraani alt üle lobistamist soodavette likku.
- Kuivatan mähkmeid õues. Loodetavasti on ilusad ilmad... Kui ei, siis kuivatan toas pesurestil.
- Otsisin välja 5 mähkmekatet. Kasutusse lähevad - Little Lambi mähkmekate, Bambino Mio mähkmekate, Linuli-Lanuli villapüksid, Linuli-Lanuli PUL-villa püksid ja Eleni õmmeldud vanast new wool kamspunist püksid.
- Kuna sapiseep on otsas siis pesen mähkmeid tavalise lasteseebiga. Villaste mähkmepükste pesuks on mul Ulrichi villaloputusvahend lanoliiniga.

Usun, et teen kokkuvõtte iga päeva lõpus ja postitan ühe postitusena järgmise nädala alguses aga eks vaatab. Võibolla tekib juba varem tahtmine kurta :P

2 kommentaari:

Kadi ütles ...

Meie ka meie ka :)
https://sites.google.com/site/hernandezkriit/family-blog
Tee ikka ametlikult, taida parast kysimstik ka ara jne...

https://spreadsheets1.google.com/spreadsheet/viewform?hl=en&formkey=dFNEMGMxZ0pEMHRtTGp0Q3lZbzY0Vnc6MQ#gid=0

Katariina ütles ...

Täitsin osalemise vormi ära ja kindlasti teen nädala lõpus küsimustiku ka - aitäh lingi eest :)
Hoian Su blogil silma peal ja ootan pesemise kohta postitusi!
Terv,
Katariina