teisipäev, 10. mai 2011

Mähkmete mersu BumGenius

Eestis poodides ei müüda peale Imse Vimse ühtki AIO't seepärast otsustasin tellida Soomest. Leidsin, et mitmes sealses poes on BumGenius 3.0 allahinnatud ja ei saanud ju juhust kasutamata jätta. Küsisin erinevatest poodidest paljuga nad Eestisse saadaksid ja hinnad kõikusid lausa 2-3 euro võrra.  Kõige odavamalt pakkus saatmist Vauvauva. Sel päeval kui mähkme kätte sain saabus alles Vaippala vastus ja nemad pakkusid veelgi odavamat saatmist (2,05 eurot). Nii et kui keegi tahab tellida siis soovitan neid kahte poodi :)
Ostsin BumGenius tasku-AIO suurus M (7-10kg). See on kõik-ühes mähe aga tasku auk on ka jäetud, et saaksid lisaimu panna taskusse. Alguses leidsin selle olevat mõtetu kuid nüüd näen selle häid külgi, eriti kui tahad lisaimuks panna mikrokiust sisu. Kui sisu on kinni õmmeldud siis hoiab mähe paremini vormi ka.
Mul on hea meel, et ma ei kirjutanud peale ühte ööd BumGeniuse kohta arvustust ära, sest see oleks olnud põhjendamatult halb. Nimelt kuivas mähe kaua ja lekkis öösel jalasooniku juurest natukene (imavust jäi väheks). Üldse polnud ma sellest nii vaimustuses nagu olin Imse Vimse AIO'st. Aga nüüd olen sellega väga rahul. BumGenius õigustab täiesti häid sõnu, mida lugesin välismaa foorumitest.
Esiteks on see õhuke. Kellele ei meeldi, et mähe pepu suureks teeb siis soovitan  BumGeniust. See on piisavalt õhuke aga samal ajal ka piisavalt imav. Mitte nii õhuke kui mõned taskumähkmed kuid see eest lekkekindlam. Vöö koht on mõnusalt veniv, krõpsud hoiavad tugevasti kinni. Pealmine PUL on paksem kui odavamatel mähkmetel kuid siiski pehme. Mikrofliis sees on hästi mõnus ja hoiab lapse pepu kuivana. Krõpsude kinnitamiseks on pehmed krõpsu pooled tasku katvale riidele õmmeldud. Kuigi need on vastu lapse nahka pole siiani veel hõõruma hakanud.
Ööseks panen taskusse lisaks Kawaii mikrokiud sisu - mitte ühtki leket! Mähe pole isegi pissist pungis nagu pabermähe hommikuks on (ükski riidest mähe pole). Kasutangi praegu öösiti BumGeniust vaheldumisi Imse Vimse AIO'ga.
Ainuke asi mille kallal nuriseda on kuivamiseks kuluv pikk aeg. Näiteks eile, kui oli pesu kuivatamiseks ideaalne ilm (päike ja natuke tuult), panin pärastlõunal koos kuivama Imse Vimse AIO, BumGenius AIO ja Kushies AIO. Teised kaks kuivasid 4-5 tunniga ära aga BumGenius oli  veel märg. Ma täpselt ei mõista, millest see kuivamiseks kuluv pikk aeg...
Kõikide AIO'de puhul peab olema eriti hoolikas pesija. Kuna kihte on palju siis võib jääda mähe mustaks või jääb liiga palju pesupulbrit kangasse ja siis ei ima enam mähe korralikult. Seepärast soovitan lisaloputust.
Lõpetuseks veel mõned võrdlevad pildid Kawaii'st ja BumGenius'est.



Mähkmete mersuks nimetasin Bumgeniust seepärast, et see on üks kõige kiidetumaid mähkmeid USA's. Seda toodab firma nimega Cotton Babies, kellel on peale BumGeniuse veel 2 riidest mähkme brändi - Econobum, mille põhi rõhk on odavusel ning järjekordne hübriidmähe Flip. Lähemalt vaata nende kodulehelt. PS: Ka need mõlemad on väga kiidetud!

http://www.cottonbabies.com/
http://www.bumgenius.com/
http://www.flipdiapers.com/
http://www.econobum.com/


FOORUM! Foorumis on nüüd üleval taskumähkme õmblemise õpetus, eesti keeles!

4 kommentaari:

Kadi ütles ...

ooo, aitah! ma just otsisin, kust BG osta...
aitah toreda blogi ja info eest!

Katariina ütles ...

Tere!
Väga tore, et sain abiks olla :) Ja tänud heade sõnade eest.
Liitu foorumiga ja jaga kuidas BGga rahule jäid. Ootan huviga teiste kasutajate arvamusi.
Katariina

Anonüümne ütles ...

Leidsingi BG...nii, et Eestis ei myyda aga on voimalik saada. Ma ei saa aru miks ta nii kaua aega votab et kuivada - voib olla disain on teisem. Tasku is kuivab tunniga ja mikrofliis kaa enam vahem sama kiirelt. Kuna poiss on suur pissija siis ostsin Little Lamb bamboo boosterid. Hetkel on laps 4 kuune kasutan vastsyndinu mikrofliisi ja bambood - nii ei ole vaga paks ja laps saab ikka varbaid pyyda. kui ta suurem on siis lahen yle suuremale mikrofliisile, sest bamboo booster kuivab kyll ikka vaga kaua (aga imavus on vaga suur).

Katariina ütles ...

Hei!
Olen täiesti nõus - BG on tõesti super mähe! See on meie lemmik külaskäikudel, sest on imav ja samas riiete alla panemiseks parajalt õhuke.
AIO kuivabki kauem aga miks BG AIO kauem kuivab kui teised AIO'd, seda küll ei oska öelda...Leidsin Youtube'st video, kus sellist BG 3.0 tasku-AIOt tutvustab nagu meil on http://www.youtube.com/watch?v=TgbHSn68k64 Mul on BG one-size taskumähe ka ning see tõesti kuivab kiiresti.
Edukat mähkimist ja loodetavasti on edaspidigi teemasid kus kaasa mõelda :)
Terv,
Katariina